U ČAST LEGENDE Svečano otvorena izložba povodom 100 godina od rođenja Rajka Mitića
FK Crvena zvezda

 

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su zvaničnici kluba, ali i veterani Crvene zvezde koji su se sa radošću prisetili igračkih momenata prve Zvezdine zvezde. Rajko Mitić je rođen 19. novembra 1922. godine u Beloj Palanci, a s obzirom da je zvanično obeleževanje stogodišnjice planirano da se održi upravo u mestu iz kojeg potiče Zvezdin velikan, klub je izložbu otvorio dan ranije. 

Na samom početku prisutnima se obratio predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović koji je govorio o veličini i značaju Rajka Mitića za crveno-bele. 

U ČAST LEGENDE Svečano otvorena izložba povodom 100 godina od rođenja Rajka Mitića

FK Crvena zvezda

 

 
- Jedan broj ovde prisutnih je bio savremenik Rajka Mitić i igrao sa njim. Obeležavamo značajan jubilej, stogodišnjica njegovog rođenja, naše prve legende kluba, koji je na neki način i utemeljio zvanje legendi kluba. Rajkove zaslue su ogromne, on je simbol našeg kluba i sadašnja generacija na ovaj način želi da oda to priznanje, da ga i sve buduće generacije zvezdaša pamte, ali i da bude inspiracija u njihovom radu, da postignu ono što je naša prva legenda ostvarila u Zvezdi. Želim da se prisutni savremenici podsete tog vremena, a mladi da pogledaju i da nauče kako se nekada igralo, radilo i vodilo u Crvenoj zvezdi – poručio je Svetozar Mijailović. 

Rajko Mitić je za Crvenu zvezdu nastupao 13 godina i za to vreme je odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading