SADA JE ZVANIČNO Ivanović preuzeo crveno-bele: Iskusni stučnjak otkrio zašto je došao u Zvezdu
Printscreen

Dileme više nema, Ivanović je seo na klupu. Pred novinare je došao pravo sa aerodroma, a onda se odmah uputio na trening.

- Pre jedno 50 godina... Bio sam došao, pa otišao. Sudbina je htela da dođem u Crvenu zvezdu, Hvala Nebojša, znam da će mi biti teško, ali sam zadovoljan dolaskom u Zvezdu. To je klub velike tradicije i armije navijača. Veliki je izazov, verujem da u ovaj tim može da ima taj karakter koje su imale moje ekipe. Pobednički karakter, misleći samo o tome da možemo svakoda pobedimo. Ovo mi je pasija i nadam se da ću uživati.

Nastavio je u istom ritmu.

- Pratio sam, kao što sam manje više sve pratio. Znam dosta, ali ne dovoljno. Kada počnem da treniram sa momcima, imaću pravu sliku. Na osnovu toga videćemo šta dalje.

O odlasku trener Jovanovića govorio je prvi čovek kluba Nebojša Čović.

- I interesu srpske košarke je da se daje šansa mladim srpskim trenerima, imamo tri perspektivna mlada trenera, Dušana Alimpijevića, Vladu Jovanovića i Nenada Stefanovića koji je u FMP-u. Uvek je rizik kada dolazi mladi trener, a mislim da je tako u svakom poslu - stepen strpljenje koliko možete da istrpite pritiske. Kažu da Zvezda nije za učenje, ali nije ni reprezentacija. A dešavalo se i nisu se pokazali.

Nastavio je u istom ritmu.

- U slučaju sa Vladom Jovanovićem imali smo veliki uzorak kakva bi bila dalja perspektiva, ne samo za Zvezdu, već i za klub. Procenili smo da treba da napravimo dogovor i da sporazumno raskinemo saradnju. Ne mislim da su napravljeni veliki kiksevi, utakmicu su izgledale da smo blizu da pobedimo, a nismo. Vlada Jovanović je odličan mlad trener, vrlo je posvećen, čovek koji živi košarku. U tom delu mogu da nastanu određena klizanja i moj savet svakom mladom treneru da se ni trunka autoriteta ugrozi. Sa sitnicama to kreće, Ako dozvolite lančić pa vam ne smeta, pa garnituru... U tom delu nema dobrote, već samo profesionalnog odnosa. Od devet utakmica u Evroligi, nekom slučajnošću, baš slučajnošću... Šest utakmica smo igrali u gostima. Imali smo interesantno suđenje, kao što znate nigde se nismo obrukali... Imali smo crveni signal na utakmici protiv Olimpijakasa.

Čović je govorio o kiksevima.

- Nama ne treba da nam neko analizira da su tri defanzivna igrača u timu, a ta tri igrača su igrala zajedno pet minuta. Nismo mi amateri. Što se tiče Evrolige, od tih devet utakmica, ako bi to mogli da kažemo da je kiks, to je pobeda Panatinaikosa. Što se tiče ABA lige je kiks poraz od Zadra. Da vam kažem za taj Zadar ako ste profesionalac gotovo da vam nije bio potreban trener nego dodatni sektor motivacije. Otvorena su vrata, konkurs je neprekidno otvoren za sve pozicije u Crvenoj zvezdi. Mi ćemo se sa svake strane potruditi da Vlada Jovanović bude forsiran trener. On je napravio odličan rezultat sa mladom reprezentacijom, a to su mnogi zaboravili.

Ističe da neki vole Zvezdu do poslednjeg dinara.

- Sporazumni raskid znači da ćemo se sa Vladom dogovoriti koliko će se njemu isplatiti u odnosu na njegov ugovor. Ne kao u nekim najskorijim slučajevima kada ima Zvezdaša koji Zvezdu vole do zadnjeg dinara. Nemam ništa protiv, igračka legenda je igračka legenda, ali kada se to završi ulazite u nove poslove sa drugim pravilima. Možda specifičnost igračke karijere vas povuče da mislite da vam je dan organizovan kao kada ste bili kao igrač. Da li ste kao velika legenda spremni da učite za nove poslove? Tu se javljaju problemi. Mnogima se ovo neće sviđati, ali u tim sa godinama da me to ne zanima - rekao je on, pa dodao za Adamsa:

- Mislim da smo tu sasvim dobro prošli. Bilo je 500 nečega, a završili smo sa 200 nečega. Da vam ne pričam da li je to američki dolar, evro, japanski jen..

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Миодраг

14.11.2022 13:42

Радујем се доласку Душка,био је велики " тројкаш" а сада очекујем да то буде и у нашој Звезди са клупе,велики поздрав и Човићу што је довео,најзад,доброг тренера,Срећно!