JOVANOVIĆ U VELIKOM PROBLEMU Spominju se potencijalni kandidati koji bi mogli da naslede trenera Crvene zvezde
ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi i od Fenerbahčea u Turskoj rezultatom 93:79, što se samo još jedan u nizu loših rezultata crveno-belih.

Ekipa koju sa klupe predvodi Vladimir Jovanović tako ima skor 1-6 (jedna pobeda i šest poraza) i u zauzima poslednju, 18. poziciju na tabeli Evrolige. Koliko su crveno-beli u krizi, govori i činjenica da su vezali tri poraza u svim takmičenjima.

Taj podatak još više dobija na značaju kada se uzme u obzir da je ekipa sa Malog Kalemegdana na domaćem terenu pretrpela šokantan poraz od Zadra. Da je ozbiljno zaškripalo u Zvezdi potvrđuje i to da im je hrvatski tim ubacio gotovo 100 poena (98), i to bez najboljeg igrača Luke Božića (koji je prosečno ubacivao 29,6 poena po meču), što po mišljenju navjača crveno-belih ne bi smelo da se dešava, bar kada je reč o regionalnom prvenstvu. 

JOVANOVIĆ U VELIKOM PROBLEMU Spominju se potencijalni kandidati koji bi mogli da naslede trenera Crvene zvezde

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

 

Crveno-beli su tako pretrpeli prvi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju i sada se nalaze na petoj poziciji sa skorom 4-1, iza Igokee, Zadra, FMP-a i prvoplasiranog Partizana. Iako, ruku na srce, izabranici trenera Jovanovića imaju utakmicu manje u Aba ligi, potpuno je jasno da nešto ne štima. 

Prethodno su Zvezdini košarkaši pretpeli poraze od Monaka, madridskog Reala, Baskonije i Panatinaikosa u najjačem evropskom klupskom takmičenju, dok su savladali jedino minhenski Bajern koji se takođe nalazi u dnu tabele.

Govorilo se mnogo i o poziciji pleja, ali dolaskom iskusnog Luke Vildoze delovalo je da je ekipa kompletna i da se može očekivati napredak, ali izgleda da nije baš tako... Oscilacije u igri su postale previše očigledne i sada se postavlja pitanje da li je Vladimir Jovanović pravi izbor za Crvenu zvezdu, a nezvanično mu se i ozbiljno drma klupa.

JOVANOVIĆ U VELIKOM PROBLEMU Spominju se potencijalni kandidati koji bi mogli da naslede trenera Crvene zvezde

Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

 

Zvezdaška javnost sve više negoduje na društvenim mrežama, a iz meča u meč primetne su sve oštrije kritike na račun perspektivnog stručnjaka. 

Jedno je sigurno, Zvezdi su pod hitno potrebni rezultati, a ako do njih ne dođe, onda su i promene neminovne, a u takvoj situaciji prvi na udaru je uvek trener.

Kao potencijalne zamene za Jovanovića pominju se bivši trener Barselone, Baskonije, Panatinaikosa i Bešiktaša - Duško Ivanović, kao i selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić, a na društvenim mrežama se pominje i Milan Tomić.

ITUDIS IMA ZAMERKE Nedopustivo je primiti ovoliki broj poena, ne smemo biti kontradiktorni

U više navrata se Duško Ivanović pominjao kao ponecijlno rešenje za klupu Crvene zvezde, ali do sada nije dolazilo do konkretnih pregovora. Nekadašnji trener Barselone, Bakonije, Himkija, Panatinaikosa i Bešiktaša poseduje veliko trenersko iskustvo, i sigurno da bi svojim znanjem mogao da doprinese crveno-belima. U prilog tome ide i činjenica da je Ivanović trenutno bez trenerskog angažmana, te nam ostaje da vidimo da li će uprava crveno-belih reagovati. 

Kao potencijalno rešenje, pominje se i selektor košarkaške reprezentacije Srbije - Svetislav Pešić. Pešić ima bogatu internacionalnu karijeru, a u dva navrata je u prošlosti obavljao funkciju trenera Crvene zvezde. Poznato je da su on i Nebojša Čović u dobrim odnosima, ali se postavlja pitanje koliko je verovatno da Pešić preuzme crveno-bele, s obzirom na to da obavlja funkciju selektora našeg nacionalnog tima. 

Na društvenim mrežama se mogla videti i informacija da se kao potencijalni novi trener Zvezde pominje i Milan Tomić. I Tomić je dobro poznat zvezdaškoj javnosti, s obzirom na to da je od 2018. do 2019. godine upravo on sa klupe predvodio crveno-bele. Ipak, pitanje je koliko je izvodljivo da se ponovo nađe na klupi tima sa Malog Kalemegdana, s obzirom da ima aktivan ugovor sa grčim Peristerijem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading