RADONJIĆ EMOTIVAN POSLE POBEDE NAD ZVEZDOM To je osećaj koji nije lako opisati, priredili su mi fantastičan doček
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ bg

Košarkaši Crvene zvezde ipak nisu uspeli da ostvare pobedu u drugom kolu Evrolige protiv Panatinaikosa, pošto su poklekli u dramatičnoj završnici - 75:77.

Ključna su bila promašena bacanja Bena Bentila na oko osam sekundi pred kraj utakmice. Trener Zelenih, Dejan Radonjić bio je vrlo zadovoljan zbog trijumfa, tim pre što dolazi posle niza neuspeha na svim frontovima.

- Čestitke igračima na pobedi u dobroj utakmici danas. Kao što sam rekao pre meča, da će biti teško, odbrana nije bila dobra na početku, posle je postajala bolja. Ofanzivno je bilo najbolje ove sezone, važno nam je bilo da dobijemo ovde. Mnogo je bilo izgubljenih lopti. Na kraju je jedan posed delio dva tima, mi smo trijumfovali i to je to.

Prvi put je Dejan u Beogradu nakon odlaska iz Crvene zvezde. Zbog toga je ovaj meč bio specifičan. 

- Jasno da je osećaj specifičan. Želim da se zahvalim svima u sali na jednom fantastičnom dočeku i atmosferi koja je bila sjajna svih 40 minuta. Navijači su kvalitetno podržavali Zvezdu i bili korektni prema nama. To je poseban osećaj i teško ga je opisati. To je to. 

RADONJIĆ EMOTIVAN POSLE POBEDE NAD ZVEZDOM To je osećaj koji nije lako opisati, priredili su mi fantastičan doček

FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ bg

 

Analizirao je sam meč, istakavši da je bilo jako teško zbog brojnih povreda i odsustava važnih igrača. Ipak, pobeda je ta koja se piše.

- Mislim da smo prvi meč protiv Reala odigrali jako dobro. Znate i sami da je većina ekipa u Evroligi imala puno igrača na Evropskom prvenstvu. Mi smo bili jedni od tih koji su zbog toga patili. Znate i sami da je samo par igrača od prošle sezone tu. Na sve to imamo dodatno opterećenje zbog povreda. Sedam minuta je bio Volters na treningu, tako da smo pokušavali da uradimo što je više moguće i da budemo bolji.

- Sa Realom smo imali šansu da slavimo, posle je došao taj poraz od Arisa, gde je bilo jasno da moramo da damo maksimum u svakom meču, kako u Evroligi, tako i u domaćem prvenstvu. Došli smo da odigramo dobar meč, što je za nas bilo bitno, utakmica je bila dobra takmičarski, mogla bi da se analizira sa tog aspekta. Bilo je dosta toga što čini košarku lepom. Jedna lopta, jedna odluka je donela pobedu. Zbog svih okolnosti kojih sam naveo, ona nam mnogo znači, a zbog samopouzdanja i rasporeda koji je težak. Znate da smo ušli u meč opterećeni, Vilijams je bio van trenažnog procesa, momci su osetili zajedništvo na adekvatan način i verovanje u pobedu je bilo vidno.

RADONJIĆ RASTUŽIO ZVEZDU Crveno-beli u grotlu "Pionira" poraženi od Panatinaikosa, drugi poraz u elitnom takmičenju

Ponovo se dotakao svih igrača koji su imali probleme u poslednjih deset dana.

- Sasvim je jasno i logično razmišljanje. Čekam da se priključi Volters, da vidimo šta možemo da napravimo. Timovi koji imaju više istih igrača su u prednosti. Ne znam koliko će nama biti potrebno meseci do maksimuma. Teško je dati odgovor na to. Grigonis je pre 10 dana došao da trenira, Papajanis je igrao za reprezentaciju, Ponitka je došao posle Evrobasketa, Volters nije tu zbog povrede. Iz tog aspekta je ova utakmica bitna.

Posebne pohvale imao je za igru Zvezde.

- Zvezda je igrala dobro, imala priliku da nas savlada, protiv Efesa, protiv Budućnosti jedna velika pobeda i to će sve uticati na kvalitet igre u narednom periodu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading