ZVEZDA U "ORLOVOM GNEZDU" Zavirite u stadion na kom će crveno-beli igrati protiv Ferencvaroša (FOTO)
Alo/M.M.

Fudbaleri Ferencvaroša ugostiće Crvenu zvezdu večeras od 21 čas u Budimpešti na "Grupama areni".

"Marakana" je nešto sasvim drugo, ali svakako da dom Fradija može da uđe u kategoriju zanimljivijih. "Grupama arena" Izgrađena je za svega 23 meseca, a otvorena 8. avgusta 2014. Dakle, tek što je napunila osam godina.

Nazivni sponzor potpisao je 10-godišnji ugovor, ali je njegova vrednost poslovna tajna. Izgradnja je koštala 32 miliona evra, a čini se da se ta investicija isplatila Mađarima, naročito poslednjih sezona kada su zbog evropskih utakmica tribine često pune.

ZVEZDO, KAKO DIVANIŠ MAĐARSKI? Vreme je da Budimpešta "padne" posle 60 godina

Stadion prima tačno 22.000 gledalaca što deluje kao sasvim dovoljno da se stvori lepa atmosfera i "uplaši" protivnik. Kako je orao simbol kluba, ispred ulaska na same tribine nalazi se velika skulptura orla koja je postala svojevrstna atrakcija.

Takođe, sam izgleda "Grupama arene" podseća na gnezdo, pa bi se moglo reći da su arhitekte imale u glavi sliku orlovog gnezda kada su projektovali ovo zdanje. Zvezda, sasvim logično, nikada pre nije igrala na ovom stadionu, a sada će po prvi put "debitovati" na obodima Pešte i pokušati da upiše premijernu pobedu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading