KK Crvena zvezda: U našem poslovanju nema nepravilnosti
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

U saopštenju Crvene zvezde se navodi da je klub pre dva dana primio zapisnik Sektora za budžetsku inspekciju ministarstva finansija, koji je obavio kontrolu o poslovanju kluba u periodu prvog januara 2012. do 29. avgusta ove godine.


- Klub sa zadovoljstvom konstatuje da je izuzetno detaljan izveštaj koji je klubu dostavljen na 43 strane, ocenio da u radu Crvene zvezde nema ni najmanjih finansijskih i bilo kakvih drugih nepravilnosti, i da su sve radnje u potpunom skladu sa Zakonom - saopštila je Crvena zvezda.

Srpski i regionalni šampion navodi da je između ostalog u završnom izveštaju navedeno "da na osnovu finansijske i druge poslovne dokumentacije koja je stavljena na uvid - u klubu nisu utvrđene nikakve nepravilnosti...".

Crvena zvezda tvrdi da je ovom inspekcijom potvrđeno da klub godinama posluje transparentno i legalno u skladu sa Zakonima Republike Srbije.

"Crveno-beli" su pozvali i sve ostale da objave svoje izveštaje kao i nalaze budžetske inspekcije Ministarstva finansija.

- Sport bi u svim svojim oblastima trebalo da bude potpuno transparentan. Tu posebno mislimo na one koji bi da se bavi svima, osim sobom: nekakvim nacionalnim sudijskim ključevima, pokušajima da menjaju menadžente u ligama, osnivanjima i gašenjima privrednih društava, prebacivanjem sponzora i finansijskim uticajem na lige u kojima nastupaju - umesto da se "pozabave" svojim finansijama i uvedu ih u zakonske tokove. Počev od neplaćenog poreza... - navodi Crvena zvezda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading