U ČAST DRAGANU DŽAJIĆU Zvezda povlači iz upotrebe dres sa brojem 11
FK Crvena zvezda

 

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić se obratio prisutnima na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 60 godina od dolaska treće Zvezdine zvezde Dragana Džajića na "Marakanu" i između ostalog saopštio da se dres sa brojem 11 povlači iz upotrebe.

- Pripala mi je čast i zadovoljstvo da vas u ime Fudbalskog kluba Crvena zvezda pozdravim i zahvalim vam se što ste svojim dolaskom uveličali ovu svečanu akademiju organizovanu u čast Dragana Džajića i njegovih 60 godina u Crvenoj zvezdi. 
 
Pripremajući ovo obraćanje, razmišljao sam šta da kažem o Draganu Džajiću što već nije rečeno, kako i kojim rečima da mu se zahvalim, a da bude dostojno njegove veličine i nije bilo lako. 

FK Crvena zvezda

 

 
Reći ću ono što je činjenica: 
Dragan Džajić je zvanično proglašen za najboljeg fudbalera Srbije ikad. Dragan Džajić je simbol Crvene zvezde, simbol Srbije, simbol uspeha. Jedno od najvećih imena koje je naša država ikad imala. 
 
Džaja je čovek koji je svoje ime utkao zlatnim slovima u slavnu istoriju Crvene zvezde. Kao igrač, kao rukovodilac, kao čovek. 
Sama pomisao na podatak da je od 77 godina koliko živi naš klub, samo prvih 17 proživeo bez Džaje, a 60 godina sa Džajom, izaziva naklon do poda i mesto među besmrtnima. 

FK Crvena zvezda

 

 
Džaja nije samo istorija Crvene zvezde. Džaja je i sadašnjost i budućnost. Imam tu privilegiju da radim sa Džajom i učim od njega. Niko bolje od Džaje ne poznaje Crvenu zvezdu, niko ne može da prepozna specifičnosti koje ona nosi i da vam da pravi savet. 
Dobro pamtim njegove reči: “Niti lepšeg kluba kad se pobeđuje, niti težeg kad se gubi. Ako nisi spreman da svakodnevno živiš sa ogromnim pritiskom, nisi za Crvenu zvezdu!" Džajino iskustvo i mudrost je danas od neprocenjive vrednosti za naš klub. Crvena zvezda sa Džajićem, i bez Džajića, nije ista Crvena zvezda. 
 
Poštujući sve što je uradio za Crvenu zvezdu razmišljali smo kako da mu se zahvalimo. Na predlog sekcije veterana Crvena zvezda i mišljenja Odbora za očuvanje i negovanje tradicije i istorije našeg kluba, UO FK Crvena zvezda je u čast Dragana Džajića, doneo odluku da se od sledeće sezone iz upotrebe trajno povuče dres sa brojem 11. 
 
Džajo, u ime Crvene zvezde i u svoje lično ime, želim da ti kažem jedno veliko hvala. Hvala ti na ovih 60 godina,
hvala ti na svim onim trofejima koji krase naš muzej, hvala ti za sve prelepe trenutke koje si podario navijačima Crvene zvezde, hvala ti na svemu što si uradio da Crvena zvezda bude danas ono što jeste, najveći klub na ovim prostorima! Hvala ti - rekao je Terzić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading