ZVEZDA IZGUBILA POSLE DRAME Rolerkoster pripao Izraelcima, odluka o učesniku Lige šampiona pada na "Marakani"
FK Crvena zvezda

Bio je ovo veoma dramatičan meč sa mnogo preokreta, a Zvezda je doživela prvi poraz od početka sezone.

Odluka o učesniku Lige šampiona, pašće u revanšu na "Marakani" 23. avgusta.

Bio je ovo daleko najteži test za ekipu Dejana Stankovića od početka sezone. U nekoliko navrata uočene su anomalije u odbrani crveno-belih što je Makabi znao da kazni.

Domaćin je silovito otvorio meč i vršio konstantan pritisak.

Igrao se 18. minut kada je Makabi poveo preko Frendzija Pjeroa koja je zadavao mnoge muke zadnjoj liniji srpskog tima. Pjero je prevario Erakovića i potom matirao Borjana.

Delovalo je da je tada Zvezda na konopcima, ali je onda usledio preokret.

Šutirao je Katai sa ivice šesnaesterca u 27. minutu, a lopta je na putu ka golu zakačila Pešića nakon čega uz dosta sreće prelazi gol liniju.

Preokret crveno-belima donosi Gejlor Kanga sjajnim golom u 40. minutu sa nekih 18 metara.

 

 

Početak drugog poluvremena pripao je domaćinu koji preokreće rezultat.

Pijero je iskoristio dodavanje Hazize i izjednačio rezultat u 51. minutu na opšte oduševljenje domaće publike.

Na krilima podrške navijača, Makabi je nastavio sa opasnim napadima i 10 minuta kasnije odličnim udarcem Tjarona Šerija preokrenuo rezultat u svoju korist. Ponovo na asistenciju veoma raspoloženog Doleva Hazize.

Pokušao je Dejan Stanković da razdrma ekipu ulaskom Stefana Mitrovića i El Fardua Bena, jedan centaršut Kange sa desne strane napravio je pometnju među domaćim igračima, ali ni tada Zvezda nije uspela da postigne gol.

Bio je ovo pravi rolerkoster koji je pripao Makabiju, ali ovakav rezulatat nagoveštava pravu dramu u Beogradu.

Revanš meč je na programu u utorak od 21 sat.

Makabi Haifa - Crvena zvezda 3:2 (1:2)

Strelci: Pjero 18, 51, Šeri 61 - Pešić 27, Kanga 40

Stadion: Semi Ofer (Haifa)

Sudija: Karlos del Sero Grande (Španija)

Makabi: Koen - Sandgren, Goldberg, Planić, Kornu (od 62. Menahem) - Ali Mohamed, Lavi, Šeri - Haziza (od 76. Abu Fani), Pjero (od 70. Rukavicija), David (od 62. Acili).

Crvena zvezda:  Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Kangva, Kanga - Bukari, Ivanić (od 72. Sanogo), Katai (od 56. Srnić) - Pešić (od 72. Ben).

Kraj! Poraz Zvezde od Makabija 3:2!

90. minut - Pet minuta sudijske nadokande.

89. minut - Ponovo preti Zvezda. Nisu se razumeli srpski štoper i golman Makabija što je mogao da iskoristi Ben, ali je Planić uspeo da reaguje u poslednjem trenutku i ispravi grešku koju je načinio.

84. minut - Velika prilika za Zvezdu. Kangva je centrirao, a defanzivci Makabija nisu najspretnije reagovali te se Koen našao na mukama. Ipak, sjajnom reakcijom golman izraelskog tima prosledio je loptu u korner. Kangva je bio u centru pažnje i posle kornera, šutirao je nakon prekida ali neprecizno.

75. minut - Borjan sada spašava Zvezdu. Ko zna koja po redu izgubljena lopta crveno-belih, a ovog puta se nekoliko igrača Zvezde nije potrudilo ni da se vrati nazad. To je rezultovalo ogromnom šansom za Rukavitsija koji je bio, srećom, prespor za Borjana koji stiže do lopte prvi i sprečava da Makabi poveća vođstvo.
 

72. minut - Frendzi Pjero izlazi iz igre. Namučio je odbranu Zvezde, postigao dva gola i sada odlazi na zaslužen odmor. Umesto njega Nikita Rukavitsja,

66. minut - Acili je iz prvog kontakta sa loptom zapretio Borjanu, ali je golman crveno-belih bio siguran. 

61. minut - Gol! Makabi ponovo vodi! Za samo deset minuta je domaćin preokrenuo rezultat a strelac gola za 3:2 je Šeri.

57. minut - Makabi ima kontrolu u ovim momentima. 

51. minut - Gol! Makabi dolazi do izjednačenja, ponovo je strelac Pjero. Haziza je upisao drugu asistenciju. Centrirao je u šesnaesterac gostiju, a Pjero u duelu sa Milunovićem bio jači i glavom pogodio.

47. minut - Samo što je počelo drugo poluvreme Bukari je dobio žuti karton.

45. minut - Poluvreme! Zvezda vodi posle preokreta sa 2:1!

40. minut - Gooool! Zvezda vodi, fenomenalan gol Kange! Bila je to odlična akcija crveno-belih, a Kanga je sa 18 metara pocepao mrežu za vođstvo srpskog šampiona!

 

 

35. minut - Sada Pešić promašuje zicer, posle dodavanja Bukarija

30. minut - Au, kakva šansa za Zvezdu, prosto je neverovatno šta je Bukari promašio. Rodić je prvi put prošao po levoj strani, lopta je došla do potpuno samog Bukarija koji je snažno šutirao sa 7-8 metara, ali preko gola.

27. minut - Gooool! Zvezda dolazi do izjednačenja, strelac je Aleksandar Pešić.  Zakačila je lopta Pešića posle udarca Kataija! Srećan dan za popularnog Šilju. Jutros je dobio ćerku, a sada je bio na pravom mestu da skrene loptu posle udarca Kataija. Njegov četvrti gol protiv kluba iz Haife, prethodno je postigao tri kao igrač Makabija iz Tel Aviva.

 

 

21. minut - Nastavlja se pritisak Makabija, fudbaleri Zvezde deluje pomalo smušeno.

18. minut - Gol! Makabi vodi, strelac je Pjero. Neoprezna je bila odbrana Zvezde. Po desnoj strani je prošao Lavi, centrirao po zemlji, a Pjero sa ivice peterca matirao Borjana. Eraković, koji je bio u duelu sa snažnim centarforom, nije mogao ništa.

11. minut - Evo dobre prilike za Zvezdu, Bukari je po zemlji poslao loptu u srce kaznenog prostora Makabija, tamo je bio Pešić, koji se spetljao, loše zahvatio loptu i nije uspeo da uputi dobar udarac.

10. minut - Makbi je bolje otvorio meč, u nekoliko navrata su ozbiljno pripretili, ali odbrana Zvezde na visini zadatka.

5. minut - Ponovo preti Makabi iz prekida. Sada je dobro reagovao Milunović na centaršut sa leve strane i počistio loptu ispred Pjeroa.

2. minut - Dobar napad Zvezde, ali nije pronašao Osman Bukari nikoga sa centaršutom. Uzvraća domaćin preko Pjeroa, ali sjajna reakcija Erakovića.

1. minut - Utakmica je počela!

20.20 - U Haifi je u ovom trenutku naizgled prijatnih 26 stepeni Celzijusa, ali mnogo veći problem igračima Crvene zvezde predstavljaće vlažnost vazduha na koju nikako nisu navikli. Ona je čak 69 procenata.

 

 

19.45 - Letnje pojačanje Crvene zvezde Kings Kangva je tokom karijere igrao u Izraelu. Pre pet godina je stigao u redove Hapoel Ber Ševe na čijoj klupi je bio Barak Bakhar, aktuelni trener Makabija iz Haife.

19.38 - Prema očekivanjima Dejan Stanković je izveo najjači sastav.

18.45 - Očekuje sa da stadion bude ispunjen do poslednjeg mesta, što garantuje paklenu atmosferu.

18.41 - Izabranici Dejana Stankovića večeras će igrati u trećoj garnituri dresova.

 

 

18.39 - Zvezda je lako eliminisala Pjunik, dok je Makabi izbacio najpre Olimpijakos, a onda i Apolon.

18.37 - Utakmica je imala burnu uvertiru, jer zbog (organizovanog) ponašanja pojedinih Izraelaca, Zvezdina ekspedicija i nije baš imala mnogo sna.

 

 

18.35 - Revanš meč igra se 23. avgusta na "Marakani".

18.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Izraela.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ђура

18.08.2022 05:53

Баш их је "лепо" скаутирао Станковић вођа навијача !