MILAN BORJAN ČUVA ZVEZDU Postao sinonim za čvrstu odbranu šampiona Srbije, evo zbog čega
Foto: Vladimir Marković

Silovito je kranula Crvena zvezda u novu sezonu, protivnici na Marakanu dolaze uplašeni i svesni debakla koji im sleduje. Crvena zvezda nakon pet odigranih utakmica u domaćem šampionatu ima maksimalan učinak i gol razliku 21:1. Takođe, dvomeč sa Pjunikom su završili sa impresivnih 7:0.

Dakle, Crvena zvezda je za celu sezonu primila samo jedan jedini gol i to na gostovanju u Lučanima. Jedan od glavnih krivaca za to je Milan Borjan koji već šestu sezonu u nazad predstavlja sinonim za čvrstu odbranu šampiona Srbije.


Ka njegovom golu je ove sezone upućeno 13 udaraca, od kojih je reprezentativac Kanada uspeo da odbrani čak 12. Borjan sada ima procenat odbrana od 92.3%, a prate ga dva Zvezdina deteta - Veljko Ilić, golman TSC-a čiji je procenat 88% i Filip Manojlović koji stoji na golu subotičkog Spartaka sa 86%. Ilić je primio dva, a Manojlović tri gola.

Vidljivo je da je Borjan popravio i igru nogom koja je predstavljala jednu od retkih mana iskusnog golmana, a procenat tačnih pasova mu je čak 91.6%, dok kada je reč o dugim loptama on iznosi 82.8%.

Borjan je za 630 minuta koliko je Crvena zvezda odigrala ove sezone u svim takmičenjima samo jednom savladan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading