IVANIĆ DIRIGOVAO, ZVEZDA DOMINIRALA Crveno-beli lako izašli na kraj sa Voždovcem i napravili sjajnu uvertiru pred meč sezone
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Crveno-beli su tako zadržali perfektan učinak od početka sezone i napravili sjajnu uvertiru pred meč sa Makabi Haifom u plej-ofu za Ligu šampiona.

Sa druge strane, Voždovac je pretrpeo drugi poraz i sa osam bodova nalazi se na osmom mestu.

Meč je obeležio fenomenalni Mirko Ivanić sa tri asistencije i golom.

Ekipa Dejana Stankovića je furiozno otvorila utakmicu, pa je posle samo osam minuta igre na semaforu pisalo 2:0.

Nakon svega 150 sekundi Aleksandar Pešić je matirao golamana gostiju Miloša Krunića, posle odličnog centaršuta Mirka Ivanića sa leve strane.

Na 2:0 povisio je Osman Bukari u osmom minutu. Aleksandar Katai je sjajno proigrao Ivanića, on se driblingom oslobodio čuvara, pa asistirao fudbaleru iz Gane za njegov šesti gol od dolaska u crveno-belom drsu.

Imali su crveno-beli do kraja susreta još nekoliko prilika, pre svih Katai i Ivanić, ali promene rezultata do odlaska na odmo nije bilo.

Drugo poluvreme nije donelo previše uzbuđenja. Zvezda je imala potpunu kontrolu, dok je Voždovac pokušavao iz kontri i polu-kontri.

Mogli su "zmajevi" do gola u 62. minutu, kada je Hajdin pokušao "makazicama", ali se istakao Milan Borjan.

Finiš susreta nalikovao je početku utakmice, pošto je domaćin postigao dva brza gola.

Najpre El Fardu Ben u 84. minutu povisio na 3:0, posle novog dodavanja Ivanića.

Tačku na i stavio je upravo Ivanić dva minuta pre kraja za novu ubedljivu pobedu Zvezde.

Crveno-belima sada predstoji utakmica protiv Makabija u Izraelu u sredu.

Crvena zvezda - Voždovac 4:0 (2:0)

Strelci: Pešić 3, Bukari 8, Ben 84, Ivanić 88

Sudija: M. Ivković

Stadion: "Rajko Mitić" (Beograd)

Crvena zvezda: Borjan - Stanković (46. Dragović), Eraković, Milunović, Rodić - Kangva (76. Sanogo), Kanga - Bukari (65. Mitrović), Ivanić, Katai (76. Ben) - Pešić (65. Srnić).

Voždovac: Krunić - Mijailović, Damjanović, Milović, Hajdin - Purtić, Đurišić (74. Novaković) - Pantović (74. Pantović), Ivezić (60. Ajdinović), Ćirković (60. Burmaz) - Teodorović (54. Trifunović)

Kraj! Sudija Ivković ni minut nije produžio utakmicu! Zvezda je upisala još jednu ubedljivu pobedu!

88. minut - Goool! Nakon tri asistencije Ivanić postiže i gol za velikih 4:0.

84. minut - Goool! El Fardu Ben stavlja tačku na utakmicu. Ponovo je asistent bio Mirko Ivanić.

83. minut - Poluvolej Srnića, malo je nedostajalo da lopta završi u mreži, ostaje 2:0.

76. minut - Umesto Kangve i Kataija od 76. minuta za Zvezdu igraće Sanogo i El Fardu Ben.

68. minut - Nova prilika u kojoj se našao Katai, ali sjajno je reagovao Krunić.

IVANIĆ DIRIGOVAO, ZVEZDA DOMINIRALA Crveno-beli lako izašli na kraj sa Voždovcem i napravili sjajnu uvertiru pred meč sezone

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

62. minut - Malo je nedostajalo da Voždovac dođe do gola i to na spektakularan način. Hajdin je pokušao "makazicama", ali je Milan Borjan bio na visini zadatka.

55. minut - Kanga je  probao sa distance, ali je lopta zakačila Purtića tako da će crveno-beli imati treći korner, a prvi u drugom delu meča

51. minut - Oštar start Milunovića – gledao se VAR. Otvorenim đonom je išao štoper Zvezde i zakačio Pantovića, koji je ostao da leži na travi.

Ništa od crvenog kartona za Milunovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Umesto Nikole Stankovića u drugom delu meča za Crvenu zvezdu igraće Aleksandar Dragović.

45. minut - Poluvreme! Zvezda vodi 2:0!

43. minut - Katai promašuje čist zicer. Bukari je ukrao loptu, sjurio se u kazneni prostor Voždovca i proigrao "desetku" crveno-belih, ali nije Katai šutirao kao što je zamislio, lopta je završila pored gola.

36. minut - Uzvraća Kanga. Nakon Ivanića, šutirao je i Kangva, ali je lopta otišla preko prečke.

IVANIĆ DIRIGOVAO, ZVEZDA DOMINIRALA Crveno-beli lako izašli na kraj sa Voždovcem i napravili sjajnu uvertiru pred meč sezone

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

33. minut - Dobra prilika za Voždovac. Stefan Purtić je oprobao šut iz daljine. Lopta nije bila baš toliko daleko od stative Borjana.
 

27. minut - Novi dobar pokušaj Mirka Ivanića sa preko 20 metara, ali lopta odlazi preko gola.

20. minut - Mirniji period meča.

14. minut - Nova prilika za Zvezdu, ovoga puta je Ivanić pokušao da se upiše strelce, nakon što je upisao dve asistencije.

8. minut - Gooool! Osman Bukari u 8. minutu duplira prednost crveno-belih. Voždovcu se sprema debakl. Ponovo je Ivanić bio u ulozi asistenta.

 

 

3. minut - Goool! Crvena zvezda posle samo dva i po minuta igre vodi, strelac je Aleksandar Pešić na asistenciju Mirka Ivanića.

 

 

1. minut - Utakmica je počela!

20.48 - Akteri meča i posetioci stadiona Rajko Mitić održali su minut ćutanja za nedavno preminulog Kirila Dojčinovskog, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde

20.47 - Reprezentativac Gabona Gelor Kanga večeras igra jubilarnu 150. utakmicu za Crvenu zvezdu. Ovo mu je drugi mandat u crveno-belom dresu, pošto je u međuvremenu bio u Sparti iz Praga 

20.15 - Dejan Stanković odlučio je od standardnih prvotimaca da odmori samo Aleksandra Dragovića, odnosno Marka Gobeljića.

Štoperski par činiće Eraković i Milunović, dok će na desnom beku biti mladi Nikola Stanković.

20.08 - Prošle sezone, Zvezda je slavila u sva tri međusobna okršaja protiv gradskog rivala.

20.01 - Voždovac je pobede ostvario u prvom i prošlom kolu, a između je zabeležio još dva remija i jedan poraz, što mu je dovoljno za osmu poziciju na tabeli.

 

 

19.54 - Crvena zvezda ima perfektan start sezone. Uz dve pobede u Evropi nad Pjunikom, ima i četiri trijumfa u domaćem prvenstvu.

Redom su padali niški Radnički (4:0), Kolubara (5:0), Mladost (2:1) i Radnik (6:0).

19.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici šestog kola Superlige Srbije u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Voždovac. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa "Marakane".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading