ZVEZDA OVERILA PLASMAN U PLEJ-OF KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA Crveno-beli sa pola snage slavili u Jermeniji
FK Crvena zvezda

Posle 5:0 u Beogradu, u Jermeniji je bilo 2:0 za crveno-bele koji su tako slavili ukupnim rezultatom 7:0 i zakazali duel sa Makabi Haifom. Ujedno, srpski šampion je obezbedio učešće u Ligi Evrope.

Maksimalno ozbiljno su izabranici Dejana Stankovića shvatili i revanš, te rutinski upisali novi trijumf.

Početak meča je bio dosta miran, gotovo bez ikakvih šansi. Prvi je zapretio Pjunik preko Juričića udarcem sa preko 20 metara, ali se istakao Milan Borjan.

A, onda u 28. minutu penal za Zvezdu. Žuninjo je igrao rukom posle kornera Gejlora Kange. Gledao je sudija VAR i pokazao na belu tačku. Aleksandar Katai je preuzeo odgovornost, ali je njegov šut odbranio Bučnev.

Ono što nije pošlo za rukom Kataiju, jeste Kangi u finišu prvog dela. Ponovo se gledao VAR i opet je epilog bio isti - penal za crveno bele koji je rutinski realizovao Kanga.

Ni u drugom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja.

Pjunik je zaigrao nešto ofanzivnije, ali je Borjan svaki put bio na visini zadatka.

Igrao se 60. minut kada je Milan Pavkov duplirao prednost, posle centaršuta Marka Gobeljića. Tada je ujedno i postavljen konačan rezultat.

Fudbaleri Crvene zvezde prvi meč protiv Makabija igraju 16. ili 17. avgusta u Haifi, revanš je 23. ili 24. avgusta u Beogradu.

Pjunik - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Strelci: Kanga 44pen, Pavkov 60

Stadion: Vazgen Sargsjan (Jerevan)

Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)

Pjunik: Bučnev - Žuninjo, Gonzales, Avađan (od 78. Najarjan), Bratkov (od 78. Gareginjan) - Kočjuk, Kovalenko, Harutjunjan (od 78. Ausi) - Juričić, Otubandžo, Dašnjan.

Crvena zvezda: Borjan - Eraković (od 64. Stanković), Milunović, Dragović, Gobeljić - Kangva, Sanogo (od 46. Mitrović), Kanga (od 77. Srnić) - Bukari (od 70. Mustafa), Pavkov, Katai (od 64. Ben).

Kraj utakmice! Rutinska pobeda Zvezde i u Jermeniji!

85. minut - Nema mnogo uzbuđenja u ovim momentima.

80. minut - Dobio je Aleksandar Dragović žuti karton, to mu je drugi ove sezone u Evropi, ali nema opasnosti, jer se na pauzu ide posle treće opomene.

76. miunut - Sve je ovde odavno rešeno, ostaje samo da se vidi koji će biti konačan rezultat.

70. minut - Izašao je iz igre Bukari, a ušao je Mustafa.

65. minut - Najbolja prilika za Pjunik. Ponovo je Juričić šutirao, ali sjajno je odbranio Milan Borjan.

60. minut - Gooool! Zvezda vodi 2:0. Bila je to dobra akcija crveno-belih, Gobeljić je centrirao, a Pavkov glavom u svom stilu zatresao mrežu.

 

 

54. minut - Pravi probleme Otubandžo defanzivcima Zvezde, samo što mu udarci ne idu put gola. Eraković je reagovao posle duge akcije Pjunika i izbacio loptu u korner, a posle udarca sa ugla Zvezda se lako odbranila.

51. minut - Meč je trenutno u prekidu, jer su trojica navijača Pjunika utrčala u teren.

49. minut - Dobra prilika za Pjunik. Juričić se nameštao na šut ispred šesnaesterca Zvezde, našao je prostor za udarac, a lopta je fijuknula iznad prečke.

Poluvreme! Zvezda vodi 1:0 golom Gejlora Kange u 44. minutu iz penala.

44. minut - Gooool! Ovoga puta je Gejlor Kanga šutirao i pogodio! Zvezda vodi 1:0!

 

 

42. minut - Ponovo sudija gleda VAR i biće to još jedan penal za Zvezdu!

40. minut - Dobra šansa za Crvenu zvezdu preko Milana Pavkova koji će glavom gađao preko prečke. Upotrebljiv centaršut je poslao Bukari, koji preti i u novoj akciji, ali je izblokiran.

 

 

37. minut - Dobio je udarac Marko Gobeljić u duelu sa Arturom Avagjanom. Ali pridigla su se obojica igrača i nastavljaju utakmicu.

29. minut - Katai je preuzeo odgovornost, ali nije bio precizan. Pročitao mu je udarac odlični Bučnev.

28. minut - Penal za Zvezdu! Žuninjo je igrao rukom posle kornera Kange. Gledao je sudija VAR i pokazao na belu tačku.

25. minut - Šansa za Pjunik. Juričić je snažno šutirao sa preko 20 metara, ali brani Borjan.

19. minut - Borjan se požalio na povredu, pa je ušla lekarska ekipa crveno-belih. Ipak, sve će biti u redu sa kapitenom Zvezde.

14. minut - Evo prvog pokušaja fudbalere Zvezde, Katai je šutirao, ali bio je neprecizan.

10. minut - Dosta miran početak susreta.

4. minut - Evo prve prilike na meču, imali su je fudbaleri Pjunika. Otobandžo je šutirao, ali lopta odlazi preko gola.

1. minut - Utakmica je počela!

18.28 - I pored ubedljive pobede u prvom meču Zvezda je u revanš izašla u praktično najjačem sastavu, što dovoljno govori koliko ozbiljno shvataju meč.

18.10 - Izabranici Dejana Stankovića su ove sezone odigrali pet mečeva i ostvarili isto toliko trijumfa, protiv Pjunika, niškog Radničkog, Kolubare, Mladosti i Radnika.

 

 

17.30 - Važno je da Zvezda slavi u Jermeniji i zbog nacionalnog koeficijenta.

17.17 - Prvi meč obeležio je fenomenalni Osman Bukari koji je postigao tri gola i upisao asistenciju.

17.11 - Crveno-beli su oslabljeni u odnosu na prvi meč, jer osim suspendovanog Milana Rodića, u ekipi nisu ni Mirko Ivanić, ni Aleksandar Pešić.

 

 

17.05 - Pobednik dvomeča prolazi u plej-of za plasman u Ligu šampiona, a eliminisana ekipa se seli u baraž za Ligu Evrope. Ukoliko se ne dogodio senznacija, Zvezda će u plej-ofu igrati protiv Makabi Haife koji je u prvom duelu deklasirao Apolon sa 4:0.

17.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kom se sastaju Pjunik i Crvena zvezda. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Jerevana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading