DETONACIJA NA MALOM KALEMEGDANU Zvezda dovodi košarkaša koji je pokorio Evropu?
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Crvena zvezda je potpisala ugovor sa Daliborom Ilićem, ali to nije kraj današnjim aktivnostima regionalnog šampiona, kada su u pitanju transferi.

Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport Zvezda je blizu dogovora sa Krisom Singltonom, košarkašem Anadolu Efesa. 

Godinama unazad novi Zvezdin pik predstavlja jednu od najcenjenih četvorki u evropskoj košarci, a sa turskim klubom je dva puta u nizu osvojio Evroligu.

Već godinama unazad Kris Singlton pruža odlične partije na najvišem nivou, i nema sumnje da bi predstavljao jedan od najvećih Zvezdinih transfera u novijoj istoriji.

Amerikanac se nedavno rastao sa turskim klubom i odmah se našao na radaru brojnih ekipa. Mediji u Grčkoj su ga povezivali sa Panatinaikosom Dejana Radonjića, ali je, prema pisanju Mozzarta Crvena zvezda napravila odlučujući korak. 

Singlton se pridružio Efesu 2019. godine i pomogao je timu da osvoji uzastopne titule Evrolige 2021. i 2022., kao i prvenstvo Turske 2021. godine.

Singlton ima 32 godine, ponikao je na Florida Stejt Univerzitetu, a 2011. godine izabran je kao 18. pik u prvoj rundi od strane Vašington Vizardsa. Ipak, u NBA ligi nikada nije dobio pravi šansu te se nakon tri sezone preselio u Đangsu Dragonse. 

Posle jedne sezone u Kini povratak u Ameriku, odnosno u Dži ligu, a onda i prva godine u Evropi u dresu Lokomotive Kubanja. Singlton je potom branio boje Anhui Dragonsa, ponovo u Kini, te Panatinaikosa, Barselone i poslednje tri godine proveo je u Anadolu Efesu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading