OVO ĆE OBRADOVATI NAVIJAČE Dva igrača oduševila Dekija, od njih svi mnogo očekuju
FK Crvena zvezda

- Izvanredni su za početak, jer kad se ubace dva ili više elementa u ekipu koja već dve do tri godine igra zajedno, treba strpljenja i rada. Neosporan je njihov igrački kvalitet, samo treba da imamo strpljenja da pohvataju sve zahteve na koje su naši momci navikli. Samo da ih ubacimo u taj proces kako bi što pre shvatili način na koji napadamo, na koji se branimo, naš intenzitet igre i koje su nam ideje na svakom delu terena. Oni su dosta kvalitetni u svakom smislu te reči, tako da neće biti velikih problema što se tiče adaptiranja na novu ekipu - izjavio je Stanković za zvanični klupski sajt Crvene zvezde.

KO ODLAZI IZ ZVEZDE? Crveno-beli dobili ponudu koju jednostavno neće moći da odbiju


Potencijalni tandem na sredini terena mogli bi da čine Gelor Kanga i Kings Kangva, ali trener crveno-belih smatra da mu je u veznom redu potrebno "osiguranje" koje pružaju Seku Sanogo i Slavoljub Srnić.

- Retko koja ekipa igra bez "osigurača". Mi smo želeli sve da probamo na pripremama i u jednom segmentu si jači, ali bez lopte si slabiji. Zvezda načinom na koji igra, mora da ima osiguranje ispred odbrane u vidu Sanoga ili Srnića, koji je dinamičan i pokriva dosta pozicija. To je na nama, da im nađemo pravu formu, a na njima je da budu koncentrisani i da, ako nekad neko ne počne utakmicu, nema odustajanja. Imamo veliki broj mečeva i svako će nam biti potreban, a najviše radimo na toj motivaciji, jer potvrđivati se iz godine u godinu na visokom nivou i dizati lestvicu je ozbiljan poduhvat.

Gledamo i u nekim drugim klubovima da može doći do zasićenja posle velikih uspeha, dodao je Zvezdin trener.

- Prošla sezona je bila nestvarno teška i nestvarno lepa, a motivacija ne sme da izostane, jer sam siguran da nam sledeće prvenstvo neće biti lakše od prethodnog. Imali smo svega 14 dana odmora posle naporne sezone i ušli u jak rad i normalno je da će igrači da budu teži i da nemaju svežine, jer je dve nedelje zaista malo. To je kao da imaš istegnuće prvog stepena, sedam dana si na poštedi, treniraš, pa igraš utakmicu - takav odmor smo imali. Radimo na mnogo toga, ali ova grupa momaka je dosta puta pokazala da ko ne zna da pati, taj ne zna ni da se raduje, tako da su oni spremni za narednu sezonu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading