PONOSAN SAM I SREĆAN Radonjić ne krije oduševljenje posle nove titule
Alo, Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde su po šesti put u svojoj istoriji osvojili ABA ligu, pošto su u majstorici pobedili Partizan 80:77.

Posle pet napetih utakmica je Zvezda savladala Partizan i izjednačila se sa crno-belima po broju trofeja u ABA šampionatu.

"Čestitam igarčima na osvojenom trofeju, drugom u sezoni. Najmanje se priča o košarci, a ja mislim da je bila odlična čitavo vreme i čak... Biću kratak, večeras je bilo jako dobro i na kraju smo bili za nešto malo bolji i došli do još jednog trofeja. Svestan sam ad će se voditi polemika i analiza oko svega, a ja nisam neko ko mnogo voli da priča o tim stvarima, pa bih nastavio sa istim ponašanjem. Kao što sam rekao na prošloj konferenciji nešto što sam smatrao da treba da kažem, reći ću i večeras. Uputio bih izvinjenje Partizanu zbog ponašanja Nikole Kalinića i želim to da ponovim sada u drugom smeru. Nastavljamo da radimo da tokom sledećih nedelja završimo obaveze koje nam dolaze i smatram da nije baš lako posle svega naći puno reči i govoriti o svemu. U suštini, sjajnu sezonu smo napravili izvandrednom ovim trofejem i zbog toga sam ponosan i srećan kao i svi u klubu i svi navijači ", rekao je Radonjić.

Alo, Marko Metlaš

 

Šta je presudilo?

"Sreća nije sigurno presudila. Teško je analizirati generalno jer je mnogo toga uticalo na dešavanje sa meča jer je utakmica bila dobra, a kako tek izgleda kada ima mnogo prekida. Mislim da je generalno dobar meč bio košarkaški gledano, a šta je presudilo... U poslednjoj četvrtini smo držali jednu poziciju koja nam omogućava da budemo tu u završnici i da jedan potez odluči, pa se to i desilo. Tako da, na kraj smo mi uspeli da budemo bolji i dođemo do terće pobede u seriji, bila je mukotrpna borba da dođemo do ove pozicije. Mukotrpan rad nam se vratio i nije to bila laka sezona i specifična sa povredama svim i treba biti spreman da posle svih teških gostovanja budeš stabilan u ABA ligi i to je nešto što je posebno iznelo ovu sezonu da u svim okolnostima budemo jaki i da ostvarimo prvi cilj koji smo imali ispred sebe i to prvo mesto je bilo presudno pa je dodatno zadovoljstvo što smo uspeli sve dobro da napravimo".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading