"DELIJE" BESNE ABA liga kaznila Zvezdu zbog incidenta - ako dođe do majstorice neće bit pun "Pionir"
ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde vode sa 2:0 u finalnoj seriji protiv Partizana i samo ih pobeda deli od osvajanja titule, a prvu meč loptu imaće u sredu kada će crno-beli biti domaćini.

Ta utakmica, kao i prethodne dve, igraće se u dvorani "Aleksandar Nikolić", ali će prisustvo njoj imati samo navijači Partizana.

Oba meč su obeležili manji incidenti, a odlukama disciplinskog sudije ABA lige određene su kazne povodom dešavanja na prve dve utakmice finalne serije između Crvene zvezde i Partizana u finalu ABA lige.

Novčano su kažnjeni Dejan Radonjić, Stefan Marković, Matijas Lesor, kao i Crvena zvezda koju u eventualnom petom meču očekuje delimično zatvaranje dvorane.

Plejmejker Zvezde Marković je kažnjen sa 100 evra, trener Radonjić sa 300, a Zvezda će platiti 27.500 evra zbog prve utakmice.

Zbog druge utakmice, crveno-beli su kažnjeni sa dodatnih 35.000 evra, dok će na naredna tri susreta kao domaćini rivale dočekati sa smanjenim kapacitetom hale.

Delimično zatvaranje dvorane podrazumeva zatvaranje plave lože, VIP lože, tribine parter 4 senior i prvih deset redova tribine A.

Takođe, novčane kazne izrečene su na račun Dejana Radonjića koji će morati da plati dodatnih 300 evra, i Matijasa Lesora koji je zbog nesportskog ponašanja sankcionisan sa 1.000 evra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading