LIGA ŠAMPIONA I MILIONI SU TAKO BLIZU Kakav je Zvezdin put u Evropi? Kockice se lepo slažu....
Foto: ALO/Marko Metlaš

Crvena zvezda počinje evropske kvalifikacije od trećeg kola. To znači da je od Lige šampiona dele samo dve prepreke, a u oba dvomeča će igrati protiv timova koji imaju manji koeficijent. Crveno-beli će na putu do evropske elite biti povlašćeni i u trećem kolu i u eventualnom plej-ofu.

TOTALNA LUDNICA Ovako je Zvezda proslavila titulu prvaka Srbije! (FOTO)

Srpski tim će u trećem kolu kvalifikacija biti povlašćen zajedno sa Dinamom iz Zagreba, Olimpijakosom, Viktorijom iz Plzenja, Karabagom i Malmeom. Eventualni protivnici u trećoj fazi kvalifikacija su Ludogorec, Šerif iz Tiraspolja, Kluž, Bodo/Glimt, Ferencvaroš i Apolon iz Limasola.

 

 

Takođe, srpski šampion će biti povlašćen u plej-ofu za Ligu šampiona. U grupi povlašćenih timova na poslednjoj prepreci pred grupnu fazu biće još Kopenhagen, Dinamo iz Zagreba i Olimpijakos, dok su eventualni rivali Viktorija Plzen, Karabag, Malme i Trabzonspor. 

ERUPCIJA NA "MARAKANI" Borjan prvim golom u karijeri overio titulu (VIDEO)

Ukoliko Crvena zvezda doživi neuspeh u trećem kolu kvalifikacija, ekipa se seli u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. To bi bila utešna nagrada, a Zvezda već sada zna da bi - ukoliko izgubi i tu, stigla pravo u grupnu fazu Konferencijske lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading