ZVEZDA SE UŽELELA KOŠARKE, CEDEVITA IGRALA "SAMO" 30 MINUTA Crveno-beli poveli u polufinalnoj seriji, iks-faktor Ivanović za miran put u Ljubljanu
ABA liga/Ivica Veselinov

Nije ih bilo gotovo 20 dana na terenu, odmorili su se, skupili energiju, dočekali oporavak većine igrača i videlo se sve to ove večeri u "Pioniru". Košarkaši Crvene zvezde bez mnogo muke poveli su u polufinalnoj seriji protiv Cedevita Olimpije.

Šampion Jadrana na pravi način započeo je odbranu trona, a stara mušterija iz Ljubljane ponovo nije pronašla način da savlada crveno-bele koji će u glavni grad Slovenije 16. maja uzdignute glave.

Prilično dobro popunjene tribine nosile su ekipu Dejana Radonjića do pobede. Cedevita je došla da se bori, uspela u nekoliko navrata da pokaže zube, ali nije imala snage za nešto više.

 

 

Meč je bio prilično neizvestan u prvih 30 minuta, Slovenci su se držali u igri, uspevali da uz serije dođu na pristojnu razliku pre svega zahvaljujući Jaki Blažiču koji je ponovo pravio probleme crveno-belima, a pomagao mu je i Alen Omić za koga Ognjen Kuzmić često nije imao rešenje.

Ipak, na drugoj strani nije bilo odgovora za Luku Mitrovića, Nikolu Kalinića, a iks-faktor Zvezde Nikola Ivanović sjajnom serijom na početku poslednje deonice potvrdio je pobedu i slomio rivala.

ZVEZDA SE UŽELELA KOŠARKE, CEDEVITA IGRALA

ABA/Ivica Veselinov

 

Najefikasniji u taboru crveno-belih bio je Mitrović sa 21 poenim, a Kalinić je dodao 17. Kod gostiju standarno je efikasan nastup imao Blažič sa 20 poena, a 14 je upisao Edo Murić.

Drugi meč na programu je 16. maja u Ljubljani.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA 93:82 (26:23, 27:25, 18:15, 22:19)

Hala: Aleksandar Nikolić, Sudije: Saša Pukl, Uroš Nikolić, Luka Kardum

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić.

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen, Farel, Edžam, Murić, Ogust, Blažič, Hodžić, Ščuka, Omić, Dragić, Radovanović, Mulalić.

KRAJ!

40. minut - Poeni Holinsa i Blažiča za kraj. Crveno-beli vode u seriji sa 1:0.

38. minut - Poenima Omića Cedevita posle dužeg vremena dolazi na jednocifrenu razliku - 89:80.

36. minut - Trojka Murića, a onda i polaganje Slovenca. Serija 5:0 gostiju koju prilaze na 11 razlike.

35. minut - Kakvih pet minuta Ivanovića! Krade loptu i lagano poentira plej crveno-belih. Zvezda pred pobedom u prvom meču.

33. minut - Dvojka Dragića, pa nova trojka Ivanovića!

32. minut - Prvo dvojka, a onda i trojka Ivanovića i Zvezda ima najveću prednost do sada. "Plus 13" za crveno-bele.

 

 

TREĆA ČETVRTINA:

ZVEZDA SE UŽELELA KOŠARKE, CEDEVITA IGRALA

ABA/Ivica Veselinov

 

30. minut - Mitrović uz faul, siguran i sa penala. Ponovo je maksimalnih 10 poena prednosti za Zvezdu.

28. minut - Zvezda prvi put dvocifrena. Prvi put je promašio Ivanović, ali drugi nije. Flouter Crnogorca za 67:57. 

 

 

27. minut - Mitrović promašuje zicer, hvata ofanzivni skok i dolazi do 13. poena na meču. Zvezda ima osetnijih "plus osam".

25. minut - Trojka Pulena, pa poeni posle ofanzivnog skoka Voltersa. Na drugoj strani terena alej-ap Blažiča i zakucavanje Ogusta.

23. minut - Murićev četvrti poen u ovoj četvrtini, a onda i sedmi koš za kratko vreme Kalinića.

22. minut - Poenima Murića počinje drugo poluvreme, a onda serija Nikole Kalinića. Prvo trojka, a onda i dvojka reprezentativca Srbije.

POLUVREME!

ZVEZDA SE UŽELELA KOŠARKE, CEDEVITA IGRALA

ABA liga/Ivica Veselinov

 

20. minut - Trojka Dobrića, a onda odgovor Pulena, pa novi sjajan prodor Voltersa.

19. minut - Voltersovo polaganje, a onda poeni Pulena uz faul, ali nije pogodio dodatno bacanje. Nakon toga Mitrović prvi put dobija blokadu, ali mu se vraća lopta i lagani poeni za Zvezdu.

18. minut - Serija od četiri poena Alena Omića i razlika je samo pola koša - 40:39. Mitrović pogađa oba penala i dolazi do 11 poena. Prvi dvocifreni igrač u redovima Zvezde.

17. minut - Seče trojkom seriju Zvezde Murić, a onda siguran Davidovac sa penala.

16. minut - Ofanzivni skok Davidovca koji vezuje četiri poena. Crveno-beli imaju 36:32.

15. minut - Davidovac na jednoj, a onda Omić na drugoj lako stižu do poena. 

14. minut - Poeni Zorana Dragića, a onda i lagano polaganje Nikole Ivanovića.

13. minut - Kalinić siguran posle prodora, novo vođstvo Zvezde.

12. minut - Treća trojka Blažiča za izjednačenje. Već 13 poena slovenačkog reprezentativca.

11. minut - Poeni Mitrovića na startu meča, koji ima već devet. Ogust uzvraća, ali je i laktom udario i raskrvario Mitrovića koji mora van terena.

PRVA ČETVRTINA:

ZVEZDA SE UŽELELA KOŠARKE, CEDEVITA IGRALA

ABA liga/Ivica Veselinov

 

9. minut - Serija sada 6:0 gostiju koji stižu na "minus tri". Poeni Ogusta, Pulena i Blažiča.

8. minut - Dva penala ne jednoj strani za Luku Mitrovića, a na drugoj za Ogusta - 22:17. Onda dobra asistencija Mitrovića i brzi poeni Luke Dobrića, pa Erona Vajta i Zvezda ima najvećih "plus devet".

7. minut - Duga dvojka Holinsa, a onda i trojka Edžama, da bi Nikola Kalinić iznudio poene uz faul pomenutog Amerikanca - 20:15.

6. minut - Sada mini serija Zvezde 5:0. Nakon zakucavanja Vajta, Luka Mitrović je pogodio uz faul. On nije promašio svoje bacanje.

5. minut - Siguran sa penala Vajt, a onda Alen Omić uz faul Ognjena Kuzmića dolazi do poena. Promašio je dodatno bacanje. Nakon toga neiskorišćena napad crveno-belih i trojka uz faul za Jaku Blažiča. Ni on nije pogodio dodatni penal, ali prvi put vode Slovenci - 10:12.

4. minut - Vajt za tri! Druga trojka Zvezde za 8:4.

3. minut - Odlično izgrađen napad Zvezde i trojka Nikole Kalinića, ali stiže odgovor Farela koji pogađa za dva.

 

 

2. minut - Prvi poeni na meču za Zvezdu, lagano polaganje Nejta Voltersa. Na drugoj strani Jaka Blažič poentira sa penala.

19.00 - Utakmica je počela! Prvi napad za ekipu Cedevite.

18.55 - Podršku Zvezdi pružiće i trener fudbalskog kluba Dejan Stanković.

 

 

18.42 - Što se tiče drugog polufinalnog okršaja, Partizan vodi u seriji protiv Budućnosti nakon pobede u prvom meču u Beogradu - 82:66.

18.32 - Ako pogledamo međusobne okršaje dva kluba, Cedevita je stara mušterija Crvene zvezde. Od 2015. godine crveno-beli su samo jednom poraženi od Ljubljančana. Poslednji put to se desilo 2019. godine, a ove sezone crveno-beli su bili ubedljivi u Beogradu (79:64), a u Sloveniji slavili posle velike drame (83:82).

 

 

18.25 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvom meču polufinalne serije između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz hale "Pionir".

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading