ZVEZDIN POKER PRED VEČITI DERBI! Prvenac Motike, overa prvog mesta pred plej-of i revija golova na "Marakani"
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Teško da su navijači Crvene zvezde mogli da zamisle bolji kraj regularnog dela sezone i uvertiru pred najbitniji meč u sezoni, "večiti derbi" 16. aprila koji će verovatno rešiti pitanje šampiona Srbije.

Stigao je Nenad Lalatović sa svojim "preporođenim" Kragujevčanima, ali je samo mogao da gleda fudbalsku predstavu u režiji crveno-belih. Pitanje pobednika nije se uopšte dovodilo u pitanje ni jednog trenutka, a ni Radnički nije mnogo toga pokazao tako da nema za čime da žali, bar što se šansi tiče. Praktično je jedina prava šansa završila pogotkom.

Zvezdu je do prednosti doveo Slavoljub Srnić svojim prvim golom u sezoni i to iz prilično neobične pozicije. Mnogima na stadionu, pa čak ni igračima domaćih nije bilo jasno kako je uspeo da provuče loptu i pošalje je u mrežu u 27. minutu. Nije se Zvezda tu zaustavila, šanse su se ređale, ali nikako lopta nije htela u gol.

Međutim, već na startu drugog poluvremena, crveno-belima je bilo potrebno četiri minuta da razreše sve dileme. Prvo je El fardu Ben pogodio na asistenciju Kataija u 52. minutu, a onda i Mirko Ivanić u 56. Do kraja meča ritam je opao, ali su viđena još dva pogotka. Mladi Nemanja Motika postigao je prvenac u dresu Zvezde posle sjajnog dodavanja Srnića petom, dok je konačan rezultat postavio Maksimović.

ZVEZDIN POKER PRED VEČITI DERBI! Prvenac Motike, overa prvog mesta pred plej-of i revija golova na

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Zvezdu sada čeka početak plej-ofa, a Radnički plej-auta. Crveno-beli u subotu igraju protiv Partizana.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI KG 4:1 (1:0)

Srnić u 26. minutu, Ben u 52. minutu, Ivanić u 56. minutu, Motika u 78. minutu za Zvezdu - Maksimović u 86. minutu za Radnički

Stadion: Rajko Mitić, Sudija: Danilo Nikolić

CRVENA ZVEZDA: Gordić – Gajić, Pankov, Dragović, Rodić (od 60. Pičini) – Srnić, Krstičić – Ben (od 73. Ben), Ivanić (od 60. Stanić), Katai (od 60. Motika) – Ohi (od 46. Pavkov).

RADNIČKI KG: Lukić – Varjačić, Kovačević, Damjanac, Andrić – Vidović, Pišćević – Mirić, Milisavljević, Tomić (od 73. Tomić) – Brnović.

KRAJ!

86. minut - GOOOL! Mirić je lobovao Gordića, Dragović izbacio loptu sa gol linije, ali je na pravom mestu bio Maksimović i postigao počasni gol za goste!

78. minut - GOOOOL! Prvenac Nemanje Motike! Mladi reprezentativac Srbije iskoristio je sjajnu asistenciju petom Srnića i šalje loptu u malu mrežu!

 

 

73. minut - Po jedna promena na obe strane. Nemanja Tomić prepušta mesto Trifunoviću, dok Ben izlazi, a na terenu je mladi Nikola Stanković.

60. minut - Tri promene u timu Zvezde. Ulaze Pičini, Stanić i Motika umesto Rodića, Kataija i Ivanića.

56. minut - Ivanić! Zvezda sada već potvrđuje pobedu! Upisao se i vezista crveno-belih nakon odlične lopte Gajića i samo namestio nogu. Lukić po treći put vadi loptu iz mreže.

 

 

52. minut - GOOOOL! Ben! Odlično je Katai prošao po levoj strani, provukao loptu da napadača Zvezde kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu!

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Prva promena u redovima Zvezde. Ohi ide van igre, a na terenu je Milan Pavkov.

POLUVREME!

45. minut - Još minut nadokande.

44. minut - Još jedan pokušaj Kataija, ali je sada loše zahvatio loptu ofanzivac Zvezde, pa je lopta otišla pored gola.

34. minut - Srnić još jednom pokušava da se upiše u strelce, ali ovog puta spreman golman gostiju. Ništa od drugog gola iskusnog fudbalera.

32. minut - Ponovo preti Katai, sada je najbolji strelac Zvezde pokušao glavom nakon centrašuta Milana Gajića, ali lopta ide pored gola.

30. minut - Probao je sada Katai, ali je njegov udarac završio u naručju golmana Lukića.

26. minut - GOOOOL! Kakav pogodak Slavoljuba Srnića! Mnogima na stadionu se učinilo da je lopta završila pored gola, ali je ipak u mreži! Iz mrtvog ugla je Zvezdin univerzalac pogodio!

 

 

23. minut - Video je prostor Radovan Pankov i šutirao iz velike udaljenosti. Pokušaj nije bio loš, ali lopta pogađa spoljni deo mreže.

16. minut - Sada je Ohi imao odličnu šansu, Katai mu je spustio loptu, ali Norvežanin prebacuje ceo gol.

14. minut - Prva velika prilika na meču za Zvezdu. Aleksandar Katai je pronašao prostor i šutirao sa nekih 15 metara, ali lopta ide pored gola.

17.00 - Utakmica je počela!

16.35 - Dobar dan i doborodošli na blog našeg portala posvećen meču 30. kola kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa "Marakane".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading