ZVEZDI JE POBEDA U DERBIJU DALA KRILA! Sledi novi izazov, Stanković poručio: OVO JE NOVO FINALE!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Crvena zvezda će u okviru 25. kola Superlige Srbije u četvrtak gostovati ekipi Voždovca od 15.00 časova.

Trener crveno-belih Dejan Stanković okarakterisao je taj duel kao još jedno finale.

- Ovo je novo finale za nas i nije potrebna dodatna motivacija. Radili smo na tome tokom poslednjih nekoliko meseci, pogotovo u pripremnom delu, sa mnogo priče i dobrih treninga. Podigli smo nivo mentalne i fizičke snage i niko više od nas ne može da želi pobedu. Svaka sledeća utakmica je identična kao derbi, ne menja nam se pristup. Tri boda su naš cilj koji želimo da ostvarimo - počeo je Stanković.

ZVEZDI JE POBEDA U DERBIJU DALA KRILA! Sledi novi izazov, Stanković poručio: OVO JE NOVO FINALE!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Stanković je naveo da je Voždovac hrabra ekipa željna nadigravanja.

- Izašli su hrabro protiv nas, kada smo igrali prošli put. To je nešto što podržavam i poštujem. Tada smo imali problema, usled devet utakmica u 28 dana, ali sada je malo drugačija energija i raspored. Dolazimo iz derbija koji nam je dao snagu da istrajemo. Oni žele da se nadigravaju, nemaju pritisak, sve i ako pogreše i izgube niko im neće ništa reći. Što se nas tiče, moramo da budemo fokusirani i da ispoštujemo dogovor. Veštačka trava može da bude problem, lopta koči, odskakuje, ima čudnu brzinu, ali imamo mi mnogo iskusnih igrača. Uostalom, igrali smo već na njihovom stadionu i nismo imali veće probleme. Adaptacija kroz zagrevanje i početak utakmica treba da bude brža što se tiče naših igrača i ne sumnjam da će biti.

ZVEZDI JE POBEDA U DERBIJU DALA KRILA! Sledi novi izazov, Stanković poručio: OVO JE NOVO FINALE!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Osvrnuo se Stanković i na pobedu u 166. "večitom" derbiju.

- Drago mi je što smo svi verovali, jer sa takvim pristupom i organizacijom možemo da pobedimo. Prezadovoljni smo drugom loptom, duelima koje smo osvajali na sredini. Upravo sam im to i rekao, da neće derbi odlučiti gol, nego duel, jer pomeranjem ravnoteže tima ka napred imaćeš priliku da ga postigneš, ali prvo moraš da odradiš posao na sredini. Rekao sam već da niko ne može da nam zabrani da se nadamo, to je jedno, a teren je drugo. Bitno je da mi budemo prvaci i to zavisi od nas, pa je jasno da moramo da držimo ritam do kraja prvenstva - rekao je trener Zvezde.

Novi meč fudbalere Crvene zvezde očekuje već u nedelju od 16.15 časova kada će dočekati Novi Pazar i proslaviti 77. rođendan Sportskog društva. Ulaz na meč je besplatan.

- Videli ste na derbiju kakvu su razliku napravili naši navijači. Ako negde postoji 12. igrač, onda je to ovde i onda su to Zvezdini navijači i Marakana. Daju vetar u leđa i kad je dobro, a pogotovo kad je loše. Pobedom sutra želimo da napravimo uvertiru za rođendan, a ubeđen sam da će protiv Novog Pazara biti puna Marakana. Pravi momenat da se skupimo i zajedno proslavimo rođendan - zaključio je Stanković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading