FOKUSIRAĆEMO SE DA ODIGRAMO ŠTO BOLJE! Košarakaši Crvene zvezde optimistični pred povratnički meč!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da povratak u takmičarski ritam neće biti lak, ali da će kako vreme prolazi ekipa biti na onom nivou pre korone.

- Dobro sam, počeli smo da treniramo malo, da se vraćamo u trenažni proces i formu. Nije lako posle sedam dana ležanja, ali mislim da kako vreme bude odmicalo da ćemo se vratiti na onaj period pre korone - rekao je Lazić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Lazić je upitan i koliko je period karantina otežavajuća okolnost u pripremi narednih utakmica, jer je pauza trajala skoro tri nedelje.

- Biće teško jer samo sedam dana imali bukvalno strogo mirovanje čak i pored toga što smo bili bez simptoma. Ipak smo morali da mirujemo i nije bilo govora ni o treningu kod kuće, ni ovako i zaista je izuzetno teško posle sedam dana ležanja vratiti se u takmičarski ritam, ali mislim šta da radimo, trenutno je takva situacija svuda i moramo na to da se naviknemo. Bilo je tako i prošle godine i ove, ali mislim da ćemo uspeti da se vratimo i da se izborimo sa tim na kraju - istakao je Lazić.

FOKUSIRAĆEMO SE DA ODIGRAMO ŠTO BOLJE! Košarakaši Crvene zvezde optimistični pred povratnički meč!

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

 


Lazić je dodao  neće biti lako na povrtničkom meču

- Biće izuzetno teško, s obzirom da su oni sinoć izgubili na domaćem terenu i u petak opet igraju na domaćem terenu. Svakako da će odigrati jače i snažnije, tako igraju cele sezone, takva su ekipa, sklopljena, atletska i sa sjajnim pojedincima i svakako će na nama biti da pokušamo da pariramo u tom fizičkom smislu, da budemo što više agresivni i onako kako smo bili ovde u prvoj utakmici, što je na kraju dalo rezultat - poručio je Lazić.

I Ognjen Dobrić tvrdi sa su se svi oporavili i da je povratak u salu dobro prošao.

- Dobro smo, hvala Bogu. Oporavili smo se, svi smo dobro. Završio se ceo taj period karantina i korone. Vratili smo se u salu, treniramo nekih nedelju dana - rekao je Dobrić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

FOKUSIRAĆEMO SE DA ODIGRAMO ŠTO BOLJE! Košarakaši Crvene zvezde optimistični pred povratnički meč!

EPA

 

 


Posle cele situacije sa koronom, Dobrić ističe da povratak na teren nije bio lak.

- Dug je to period, a mi smo non-stop u nekoj fizičkoj aktivnosti i šest-sedam dana u kući stvarno poremeti i naše telo i moramo da se vratimo u naš ritam utakmica i treninga. Mislim da smo uspeli koliko-toliko da se vratimo i da se fokusiramo utakmice koje nam dolaze - rekao je on.

Prvi duel posle pauze Zvezda igra u petak od 21 sat protiv Asvela na gostavanju u Evroligi.

- Fokusiraćemo se na to da u petak odigramo što bolja. Znamo kakva je to ekipa, igrali smo protiv njih kod kuće. Fizički su izuzetno dobri, bekovska linija je stvarno kvalitena. To pravi najveću prednost i najveće probleme protivnivima. Moramo da fokusiramo našu odbranu na njih i da probamo da odirgra što čvršće. Igramo u gostima, treba će nam koncentracija svih 40 minuita ako mislimo da pobedimo - zaključio je Dobrić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading