DEJAN RADONJIĆ: Naša realnost je da vidimo šta možemo

Košarkaši Crvene zvezde posle višenedelje pauze zbog problema sa korona virusom u timu, vratili su se na parket, gde će u petak od 21 sat protiv Asvela na gostovanju u Evroligi odigrati prvi meč još od 2. januara.

- Imali smo situaciju koja je dovela da do pauze koja je bila dosta duga. Znate i sami da smo imali problema sa koronom i da smo iz tog razloga jedno vreme bili van trenažnog procesa. Kao što znate i pre tog poslednjeg meča, Kalinić je bio pozitivan. Imali smo određeni trenažni proces sa nekoiliko igrača i par trenera, pauza do pocetka rada kod nekih oirgača je bila i 12 dana. Svi smo sada tu zajedno, u statusu da pokušamo da uradimo sve što možemo. Izolacija je bila sa strogim mirovanjem, morali smo pažljivo vodimo računa i svemu i da postepeno ulazimo u trenažni proces. Igrači nisu u isto vreme izlazili iz korone, nego u grupama, a u svim tim okolnostima pokušali smo da napravimo što je moguće bolje i da čekamo utakmice koje nam dolaže - rekao je Radonjić novinariama u hali "Aleksandar Nikolić".

Trener ističe da više niko od igrača nije u izolaciji.

- Što se tiče zdravstvenog stanja, to je dobro. Izašli su svi iz korone. Oni koji su imali povrede, oni su sanirane. Moramo da napravimo dobru analaizu, maltene svakodnevno, da vidimo u kakvom smo stanju i pojedinačno i kolektivno. Dvadesetak dana nismo odigrali utakmicu i to dodatno čini poziciju težom. Idem korak po korak i da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku  - dodao je Radonjić.

KONAČNO NA OKUPU Crvena zvezda spremna za ASVEL!

Osvrnuo se Radonjić i da francuski tim, koji će im biti prvi rival.

- Imamo evroligaški meč koji nam prvi dolazi posle svega, čeka nas duel protiv Asvela. To je ekipa koja je znala da igra veoma dobro, ostavrila je dobre pobede, imaju dobre pojedince. Biće atletski zahtevan meč, bez dileme. Ono što će naša realnost jeste da vidimo šta mi u ovom trenutku možemo - zaključio je Radonjić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading