SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA "MARAKANU" Zvezda ima mnogo razloga za slavlje, ali...
EPA

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Ludogoreca u pretposlednjem kolu grupne faze Lige Evrope i tako obezbedili 18. proleće na Starom kontinentu, pitanje je samo u kom takmičenju.

Šampion Srbije protiv Brage u Portugalu (9. decembar) ide na pobedu, a biće dovoljan i bod crveno-belima kako bi takmičenje nastavili u Ligi Evrope. Takođe, u slučaju poraza, Zvezda će se nadati da Midtjiland neće slaviti u Razgradu protiv Ludogoreca.

SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA

EPA

 

Pobedom protiv bugarskog šampiona, ekipa iz Ljutice Bogdana osvojila je dva jako važna boda za sopstveni koeficijent pa ih je UEFA obavestila da su napredovali na listi klubova i sada zauzimaju 40. mesto.

NEVIĐENA BRUKA Supruga golmana Zvezde otkrila šta se desilo na "Marakani" (VIDEO)

NA "MARAKANI" SE PROBUDILO 18. EVROPSKO PROLEĆE! Zvezda nastavlja da pomera granice!

Ono što je mnogo važnije jeste činjenica da su crveno-beli iza sebe ostavili ekipu Jang Bojsa, koja teško da može do bodova protiv Mančester junajteda u Engleskoj, pa je jasno da je za Švajcarce završeno učešće u Evropi. Crveno-belima, takođe nedostaje 0,5 bodova kako bi zaobišli Klub Briž, pa je jasno da će se to uskoro desiti.

SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA

EPA

 

Ovakve "sitnice" jako su važne za Zvezdu, jer ukoliko odbrani titulu u Srbiji, sada je gotovo izvesno da će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biti među povlašćenim ekipama, dok im za plej-of nedostaje malo sreće, ili još nekoliko pobeda u Ligi Evrope.

Ispred crveno-belih trenutno je Olimpijakos koji je već obezbedio proleće u Ligi Evrope, a tu je i Dinamo iz Zagreba, koji polako gubi korak za titulom u Hrvatskoj, pa bi u tom slučaju Zvezda svakako napredovala.

Ukoliko bi "modri" ostali bez trona, a Jang Bojs osvoji titulu u Švajcarskoj, Zvezda bi po prvi put u novijoj istoriji bila povlašćeni tim u Ligi šampiona i to još i pre početka kvalifikacija.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading