RADONJIĆ ZADOVOLJAN Pamtiće se dugo reči trenera Asvela, ovako niko nikad nije pričao o Zvezdi
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Crvena zvezda je u Beogradu pobedila Asvel 73:67 (18:9, 15:23, 17:13, 23:22).

Dobra prva četvrtina, posle i dvocifrena razlika, ali i samo +1 na poluvremenu.

U nastavku je Zvezda držala plus, na prelazu iz treće u četvrtu četvrtinu došla i do +17, a onda su Radonjićevi puleni stali.

Okobo je serijom 5:0 pripretio u poslednjem minutu, ali je igrač meča Kalinić (22 poena, 4 skoka, 3 asistencije, 2 ukradene lopte, nad njim napravljeno osam faulova) sa linije bacanja otklonio sve sumnje oko pobednika.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je:

- Velika pobeda. U većem delu utakmice smo odigralii dobro. Nije bilo lako da napravimo veliku razliku (67:50). Kontrolisali smo meč do tih poslednjih minuta, koji su bili bez kontrole. Pravili smo greške i u našem polju dozvolili protivniku da lako poentira, a van kontrole u napadu. Taj kraj ostaje da se sagleda adekvatno kako ne bismo dozvolili da nam se takvi padovi dešavaju.

Nikola Kalinić prvo ime meča.

- Odradio je samo nekoliko treninga sa ekipom (dobio zeleno svetlo od doktora jer je preležao korona virus). Izgledali smo timski dobro, manje-više smo defanzivno bili dobri, osim na kraju. Imali smo više opcija u napadu, i on i Volters, koji nije možda bio na nivou kao u ranijim utakmicama, pomogli su timu da dođe do pobede protiv kvalitetnog tima kakav je Asvel.

Zvezdi je ovo druga pobeda u evroligaškom nizu. Sledi put u Španiju i mečevi sa Baskonijom i Realom.

- Ako se gleda utakmica po utakmica, svaka je drugačija. Bez tolikog broja igrača možda je izgledalo dobro, ali ovo je realan učinak. Nijedan trening nismo odradili kompletni od početka sezone. Ekipa je pokazivala da ima snagu.

Sledi večiti derbi pred crveno-belim navijačima.

- Bili smo asplutno fokusarni da večeras odigramo i dođemo do pobede. To smo uradili. Zadovoljno idemo kući i čeka nas meč protiv Partizana.

Stefan Marković je zvanično registrovan...

- Stefan nije uradio nijedan timski trening od juna, a to nije kratak period, niti može da se kroz jedan individualni trening vidi u kakvom je stanju. Smatram da treba da prođe neko vreme da uđe u sistem, da podigne nivo fizičke spreme. Nije bilo lako ni igračima koji su bili povređeni i vraćali se da ponovo uhvate ritam. Tek je 11. novembar, ne smatram da igramo najbolje što možemo, ali bitno je da se igra dobro, a najbitnije da pobeđujemo u nekom drugom periodu.

Terens Džonatan Parker, trener Asvela, nahvalio je Zvezdu:

- Igrali smo ekipe koja koji možda nema istaknutu zvezdu, ali ima 12 vojnika. Nismo u nekim delovima odigrali dobro protiv tima koji odlično igra, posebno kod kuće.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading