STANKOVIĆ MOGAO DA DOBIJE KAZNU UEFA! Trener Zvezde objasnio kako je izbegao suspenziju, analizirao poraz i najavio veliku borbu u Novom Sadu!
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

Na početku konferenciji sve je zanimalo zdravstveno stanje kondicionog trenera Federika Panonćinija koji na kraju utakmice pogođen flašom u glavu, nakon čega je završio u bolnici.

- Dobro je, kod kuće je. Pušten je kući, bio je konzilijum lekara, odlučili su da se ne radi operacija. Biće na kućnom lečenj, kada bude mogao da leti otići će u Italiju na oporavak. Znam ga, on je sjajan, profesionalac je i dobar mi je prijatelj. Znam da će njegov oporavak trajati najminimalnije, takav mu je karakter. Samo onoliko koliko da se vrati i funkcioniše i bude 24h opet dostupan za sve nas. Dobro je on, stojički je podneo sve. Dešava se, nije trebalo, ali se dešava.

Vladimir Marković

 

Stanković nije želeo da komentariše suđenje, ali kako kaže, na vreme je otišao u tunel kako bi izbegao kaznu koju bi sigurno dobio da je rekao šta je imao.

- Šta ja da komentarišem to? Odlično je što sam otišao odmah u tunel, dobio bih suspenziju da sam ostao. Nemam šta da kažem, nemam šta da dodam, svi su videli. Moj fokus je ostao na ekipi, neću da trošim snagu na takve stvari. Ko je želo da vidi, video je, idemo dalje.

Poraz od Midtjilanda bio je prvi u Evropi na "Marakani" od kako je Dejan Stanković preuzeo ekipu.

Vladimir Marković

 

- Žao mi je što se desilo u grupi gde smo bili okej. Imali smo brejk iz Ludogoreca, koliko njih je verovalo da ćemo dobiti tamo, da li je iko verovao? Okej, dobili smo, ali eto. Nije lepo izgubiti na svom stadionu, ja sve njih poznajem u glavu, oni mogu da idu uzdignute glave. Nema ništa od tih rekorda, od tih utakmica... Bitan je samo cilj, šta ja imam od 50 utakmcia, ako ne uđem i ne uzmem titulu? Šta ja imam od svega toga ako ne prođem dalje?

- Lepo je imati niz, ali nije smak sveta ako se u jednom takmičarskom ciklusu, da li je to Liga Evrope, da li je to liga... Momenat nije pravi, imali smo pun stadion, imali smo lepu priliku, ali nećemo odustati. Imamo još vremena, eto utakmica sutra, koju nismo pomenuli, koja nama znači, kojom držimo priključak. To je dosta bitna utakmica koju spremamo posle teške večeri, tako da... Momci su uvek reagovali posle težih sitauacija, oni su reagovali jako, to očekujem i sad.

Vladimir Marković

 

Zvezda u narednom kolu u Superligi Srbije igra u Novom Sadu protiv Vojvodine, a Stanković očekuje veoma tešku utakmicu.

- Odličan posao radi Slavolju Đorđević, evo start mu nije izgledao dobro, ali dosta promena igračkog kadra. Vidi se da dobro radi, da izvlači maksimum iz svojih igrača i očekujem da će tako biti i sutra. Lepa utakmica, lep derbi. Svi su okej što se zdravtsveno tiče, samo je pitanje ko je koliko umoran, to ću javiti sve - rekao je Stanković, pa se okrenuo i izostanku nekih od igrača u Vojvodini.

- Čović je momak koji je uvek stvarao probleme, odličan tajming, nizak je ali je skočan. Njegovo kretanje i igra je od velikog značaja za Vojvodinu, oni moraju nadomestiti nedostatak a znam da hoće. Organizovatni su na terenu, organizovano se brane, koriste prekide, tranziciju ofanzivu... Očekujem da se nadigravamo sa njima.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading