SAOPŠTIO JE "DELIJAMA" ONO ŠTO IH NAJVIŠE ZANIMA Radonjić otvoreno o svemu pred nastavak Evrolige i dolazak grčkog velikana
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts se, posle duplog kola u kome su gostovali, konačno vraćaju kući, a u četvrtak ih očekuje meč 8. kola Evrolige protiv Panatinaikosa.

Utakmica koja počinje u 18 časova igraće se u hali "Aleksandar Nikolić" jer je "Štark Arena" (u koju se klub vraćamo za meč protiv Asvela) i dalje zauzeta zbog SP u boksu.

Utakmica je izuzetno važna za crveno-bele koji posle dobrog starta sezone žele da se vrate na pobedničku stazu posle duplog kola i dva gostovanja.

Ni za ovu utakmicu trener Dejan Radonjić neće moći da računa na Nikolu Ivanovića i Erona Vajta koji se postepeno oporavlja od loma ruke koji je zadobio upravo na prijateljskoj utakmici protiv Panatinaikosa u Minhenu.

Ovo će biti 15. duel dva tima (trenutni skor je 7:7) a obe ekipe trenutno imaju po dve pobede i pet poraza u Evroligi. Klub je uz velike napore uspeo da promeni termin ove utakmice koja startuje u 18 časova, kako bi svi zvezdaši mogli da prisustvuju nastupima oba kluba u evropskim elitnim takmičenjima, u košarci i fudbalu, u četvrtak uveče.

Za utakmicu vlada izuzetno veliko interesovanje, a nema sumnje da bi atmosfera koju prave navijače Crvene zvezde i koja je jedinstvena u Evropi bila veliki vetar u leđa crveno belima koji žele treću pobedu u sezoni.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić:

- Svesni smo da nas očekuje tećak meč protiv dobre ekipe koja je to pokazala, i koja ima kvalitet kao uostalom i sve ekipe u Evroligi. Igrama do sada pokazali da mogu da svaladaju i prvaka Evrope i to velikom razlikom.  Imaju igrače koji mogu mnogo toga na terenu i napadački i odbrambeno, moramo biti spremni na sve, na čitanje odbrana, na našu igru u odbrani kao i do sada, naravno sve ono što smo prošli uz svu problematiku koju smo imali, izostanke igrača…imaju i drugi tih problema, ali nama to jako dugo traje i nije lako. Želimo da udjemo u utakmicu sa PAO uz sav respekt, uz veliku podršku navijača, i da dužim intervalima dobre igre gradimo rezultat i dođemo do važnih bodova - rekao je trener crveno belih.

Marko Simonović:

- Očekujem težak meč, lično mislim da su mnogo bolji nego što to pokazuje njihov trenutni plasman na tabeli. Kvalitetna ekipa sa mnogo dobrih pojedinaca i sa trenerom Priftisom koji je imao velikih uspeha sa Uniksom i koji ima sistem i gaji tu srpsku školu košarke. Ako se ne varam neće biti Nedovića koi je njihov najbolji igrač uz Papapetrua i Mejkona. Imaće dakle taj hendikep, ali izuzetno su opasni i moramo da budemo na maksimumu - rekao je Simonović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading