MEGA SPREMNO DOČEKUJE ZVEZDU!  Jovanović: Jaka odbrana i jasna ideja u napadu!
ABA liga/Mega Basket/Ivica Veselinov

 

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović izjavio je da je Crvena zvezda jako iskusan i kvalitetan tim, koji na svakoj poziciji ima više kvalitetnih igrača.


- Crvena zvezda je tim koji igra na dva fronta. Evroliga i ABA liga zahtevaju potpunu ozbiljnost i sigurno im nije lako, obzirom na kadrovske probleme koje imaju, da pruže maksimum. Bez obzira na to, radi se o jako kvalitetnom i iskusnom timu gde na svakoj poziciji ima više kvalitetnih igrača koji mogu u svakom trenutku utakmice budu pojedinci na koje će tim da se osloni. Pored svih ostalih kvaliteta koje imaju, tim Zvezde krasi čvrsta odbrana iz koje prave dobar napad - rekao je Jovanović, a preneo klupski sajt.

Jovanović je istakao i da njegova ekipa mora da bude jako fokusirana u odbrani i sa tačnom idejom u napadu.
MEGA SPREMNO DOČEKUJE ZVEZDU!  Jovanović: Jaka odbrana i jasna ideja u napadu!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 


- Trebamo da budemo koncentrisani jer Zvezda će znalački iskoristiti priliku ukoliko se desi pad koncentracije ili pauza u intenzitetu. Potrebno je da budemo 40 minuta jako fokusirani, kako u odbrani, tako i u zatvaranju njihovog skoka, dok u napadu moramo da budemo sa tačnom idejom da bismo imali priliku da napravimo korektnu utakmicu - izjavio je Jovanović.

Centar Mege Karlo Matković je istakao da njegova ekipa mora da pokuša da nametne svoj ritam.

- Igramo protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje lige i sigurno nas očekuje izuzetno fizički zahtevna utakmica. Pre svega, moramo da dobro fizički odgovorimo na tu njihovu igru i da pokušamo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Pored toga, koncentracija mora da nam bude na maksimumu ukoliko želimo da dodjemo u situaciju da se borimo za pozitivan ishod utakmice - rekao je Matković.

Utakmica izmedju Crvene zvezde i Mege na programu je u ponedeljak od 18 u hali Aleksandar Nikolić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading