ZVEZDINA ŠETNJA KROZ KRAGUJEVAC! Dva Milana i Aleksandar srušili Radnički pred meč sezone sa Dancima! (VIDEO)
Foto: Aleksandar Đorđević

Jesu crveno-beli doživeli prilično šokantan poraz pre samo nekoliko dana na gostovanju u Surdulici, ali ih to nije poremetilo. Stigla je četa Dejana Stankovića na još jedno ne tako prijatno gostovanje, a za Beograd se vraća uzdignute glave.

Šampion Srbije ušao je prilično "mlako" u ovaj duel. Imali su domaći dve šanse u uvodnih desetak minuta, ali je to bilo sve od njih, bukvalno. Zvezda je u 19. minutu uz mnogo sreće stigla do pogotka preko Mirka Ivanića.

Reprezentativac Crne Gore šutirao je dosta slabo sa nekih 25 metara, ali se lopta na putu do gola odbila od jednog igrača Radničkog, promenila pravac i prevarila Lukića.

Nastavili su se napadi domaćih, pre svega preko Aleksandra Kataija čiji povratak sigurno da treba da raduje navijače, naročito ako se uzme u obzir da crveno-beli u četvrtak igraju protiv Midtjilanda.

ZVEZDINA ŠETNJA KROZ KRAGUJEVAC! Dva Milana i Aleksandar srušili Radnički pred meč sezone sa Dancima! (VIDEO)

Foto: Aleksandar Đorđević

 

Jedan Milan je pogodio u 19. a drugi u nadoknadi prvog poluvremena. Odličan centaršut Rodića u gol je pretvorio Pavkov koji je sa 10 metara poslao neodbranjih udarac glavom.

Konačan rezultat postavljen je već u 49. minutu kada je Aleksandar Katai provozao odbranu domaćih i poslao loptu iza leđa Lukića. Do kraja meča nije bilo mnogo uzbuđenja, osim možda šanse Stanića koji je umalo postigao prvenac u crveno-belom dresu.

Zvezdu sada očekuje mali predah, pa duel sa pomenutim Dancima u četvrtak (21.00) u meču sezone. Nakon toga ponovo se sele na gostovanje, ovog puta Vojvodini u Novom Sadu, dok će Radnički u sledećem kolu dočekati Mladost iz Lučana.

 

 

 

 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

RADNIČKI - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:2)

Ivanić u 19. minutu, Pavkov u 45+1. minutu, Katai u 49. minutu za Zvezdu

Stadion: Čika Dača (Kragujevac), Sudija: Milan Mitić

RADNIČKI: Lukić - Varjačić, Milanović (54. Jovanović), Damjanac, Blagojević - U. Vidović (76. Dragutinović), Ilić (76. Kovačević), Arsenijević, Ristić (54. Tomić) - Trifunović (76. Burmaz), Filipović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga (od 82. Srnić) - Ben (od 72. Vukanović), Ivanić (od 72. Stanić), Katai (od 54. Živković) - Pavkov (od 82. Lazetić).

KRAJ!

90+2. minut - Umalo da se Stanić upiše u strelce. Njegov udarac prolazi malo pored desne stative.

90. minut - Još dva minuta nadoknade.

82.  minut - Poslednje promene i kod gostiju. Lazetić menja Pavkova, a Srnić na terenu umesto Kange.

76. minut - Poslednje tri promene napravio je trener domaćih. Umesto Vidovića na terenu je Kovačević, Burmaz menja Trifunovića, a Dragutinović preuzima mesto od Ilića.

72. minut - Još dve pormene u redovima Zvezde. Aleksa Vukanović na terenu umesto Bena, dok Petar Stanić menja Ivanića.

64. minut - Ostao je kapiten domaćin na Varjačić na travi, pa je morala da interveniše lekarska ekipa. Na sreću domaćih, pridigao se defanzivac Radničkog i nastavio duel.

60. minut - Bio je neoprezan Živković, pa je sudija Mitić morao da mu pokaže žuti karton. Drugi zapisani igrač Zvezde nakon Kataija.

55. minut - Faul Damjanca "nagrađen" je žutim kartonom nakon starta nad Benom. Šut Kange pogađa konstrukciju gola, dobar pokušaj Gabonca.

54. minut - Ništa ne želi da rizikuje Stanković pa iz igre izvodi Kataija, umesto njega u igri Rišairo Živković. Napravio je promenu i domaćin, pa je na terenu iskusni Nemanja Tomić koji menja Ristića, dok Saša Jovanović menja Milana Milanovića.

49. minut - GOOOOL! Katai! Ne toliko snažan, ali i više nego precizan udarac Zvezdinog ofanzivca i sada se čini da je ovaj meč rešen!

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

45+1. minut - GOOOOOL! Pavkov! Odličan hitac glavom sa nekih 10 metara Zvezdinog napadača nakon centaršuta Rodića!

 

 

45. minut - Još minut nadoknade u prvom poluvremenu.

38. minut - Žuti karton sada za Kataija. Oštro je startovao Zvezdin fudbaler, pa sudija Mitić nije imao dilemu.

26. minut - Pokušaj Aleksandra Kataija sa ivice kaznenog. Lopta ide pravo u ruke golmana Radničkog.

24. minut - Traže sada penal domaći nakon duela Petrovića i Filipovića, ali sudija odmahuje rukom.

19. minut - GOOOOOL! Vodi Zvezda! Mirko Ivanić je šutirao, a lopta na putu do gola udarila jednog od defanzivaca Radničkog i prevarila Lukića!

 

 

12. minut - Kakav pokušaj Gelora Kange sa nekih 35 metara. Raspalio je po lopti Gabonac i umalo matirao Lukića! Bilo je baš blizu, ali lopta ide malo iznad prečke.

5. minut - Prva javna opomena na meču, a dobio je Andreja Ristić koji je oštro startovao nad Milanom Borjanom.

3. minut - Bilo je opasno pred golom Zvezde. Trifunović je probao glavom da matira Borjana, a lopta prolazi malo pored leve stative. 

13.32 - Utakmica je počela!

13.12 - Posle sedam godina u Kragujevcu

ZVEZDINA ŠETNJA KROZ KRAGUJEVAC! Dva Milana i Aleksandar srušili Radnički pred meč sezone sa Dancima! (VIDEO)

Foto: Aleksandar Đorđević

 

Crvena zvezda se nakon sedam godina vraća na "Čika Daču". Tada su crveno-beli odigrali bez golova u Kragujevcu, a nakon toga Radnički je slavio na "Marakani" sa 2:1 još 2015. godine.

Od tada pa do danas dva kluba se nisu srela, pre svega jer su Kragujevčani dugo bili učesnici nižih liga.

13.05 - Povratak Kataija

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković ponovo može da računa na Aleksandra Kataija, kao i Milana Pavkova. To su dva iznenađenja u sastavu crveno-belih. Pored toga posle dužeg vremena među startnih 11 je i Njegoš Petrović.

Kod domaćina nema povređenog Marka Mirića.

RADNIČKI: Lukić - Varjačić, Milanović, Damjanac, Blagojević - U. Vidović, Ilić, Dragutinović, Arsenijević, Ristić - Trifunović, Filipović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga - Ben, Ivanić, Katai - Pavkov.

13.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 15. kola Superlige Srbije između Radničkog i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Kragujevca.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading