SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA "MARAKANU" Zvezda već može da slavi!
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su vrlo važan bod u trećem kolu grupne faze Lige Evrope na gostovanju Midtjilandu u Danskoj (1:1). Crveno-beli su tako ostali lider grupe sa sedam bodova, jednim više od prvog pratioca Brage.

Koliko je ovaj remi bitan po crveno-bele svedoči i jako lepa vest koja je na "Marakanu" stigla iz UEFA, a ona glasi da je šampion Srbije pomerio sve granice i pozicionirao se na nikad bolje 39. mesto na listi najboljih evropskih klubova.

SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA

FK Crvena zvezda

 

Zvezdi je, pored remija u Danskoj, pomogao i poraz Jang Bojsa od Viljareala (1:4), kao i neuspeh Milana protiv Porta (0:1), pa su crveno-beli preskočili švajcarski i italijanski klub.

Ekipa iz Ljutice Bogdana osvojila je dodatan bod za klupski koeficijent i sada ima tačno 36.000 bodova što je za jedan više od pomenutih (Jang Bojs i Milan). S obzirom da je i Olimpijakos doživeo poraz, crveno-beli iz Beograda su sada smanjili zaostatak nad grčkim šampionom i mogli bi do kraja kvalifikacija da im preotmu 38. mesto.

SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA

FK Crvena zvezda

 

Koliko je ovo bitno za Zvezdu tek će se osetiti. Ukoliko šampion Srbije nastavi da ređa dobre rezultate, nije isključeno da će, ako osvoji titulu, biti povlašćen i sva četiri kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-beli su, pored svega navedenog, na korak do evropskog proleća. Ako u narednom kolu crveno-beli u Beogradu ostano neporaženi protiv Midtjilanda, a Braga ostvari pobedu u Portugalu protiv Ludogoreca, Zvezda će "u džepu" imati bar treće mesto grupe što bi im omogućilo nokaut fazu Lige konferencija.

Takođe, Zvezda je osvojila i 0.5 bodova za nacionalni koeficijent, ali poraz Partizana nije mogao da pomogne Srbiji da dodatno napreduje i približi se mestu koje bi šampiona naše zemlje odveo direktno u Ligu šampiona.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading