RADONJIĆ PRESREĆAN Apostrofirao Amerikanca: Ovo je njegova najbolja partija u Zvezdi
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Crvena zvezda je u 2. kolu Evrolige u Tel Avivu pobedila domaći Makabi 75:63.

- Prvo čestitke svim momcima na ovoj pobedi i na dobro odigranoj utakmici, zapravo odličnoj utakmici. Jasno je da smo imali puno problema pre ove utakmice o kojima sam govorio i pre njenog početka, ali je jasno da smo pronašli dodatnu energiju. Odigrali smo jako pametno u odbrani, realizovali sve ono što je bio plan pred ovu utakmicu. Očekivali smo nakon prvog poluvremena da će Makabi pojačati pritisak na nas, ali naša odbrana je i dalje bila dobra, u napadu smo uradili dosta dobrih stvari i na kraju smo došli do zaista velike pobede i to posebno u ovom trenutku i u situaciji u kojoj se nalazimo - naveo je trener Dejan Radonjić.

Povratnik među crveno-bele Nejt Volters je postigao 17 poena. O partiji beka govorio je trener Radonjić.

- Ovo je njegova najbolja partija u Crvenoj zvezdi, ne samo ove sezone jer je i pre proveo jednu sezonu sa nama. Na početku je bilo problema jer je kasnio na početak priprema, a onda je imao povredu i odsustvovao je nekoliko dana. U poslednjih deset dana radi veoma vredno, svaku utakmicu je sve bolji. Na svakoj utakmici Evrolige mi imamo ogromnu motivaciju, tako je bilo i večeras. Sigurno je i Nejt imao veliku motivaciju i doprineo je puno da pobedimo danas. Iskren da budem, imali smo specifičan period za nama. Ostali smo u Istanbulu bez Holinsa, Dobrić i Davidovac su se vratili posle dužeg vremena i igrali u ABA ligi prethodni meč. Igrali smo veoma dobro večeras, svako pojedinačno. Vajt nije spreman, potrebno mu je još dva meseca da se vrati, ali se nadam da će svi ostali biti brzo u trenažnom procesu.

Nejt Volters je dodao:

- Nisam imao neku posebnu i dodatnu motivaciju pred ovu utakmicu. Samo nam je bila potrebna pobeda na gostujućem terenu. Uvek je dobro pobediti kao gost. Imamo puno problema, dosta momaka je van igre trenutno zbog povreda, zaista smo u teškoj situaciji po tom pitanju i to na početku sezone.

Povratnici su bljesnuli, Nikola Kalinić je bio najbolji sa 19 poena:

- Pokušali smo da odigramo vrlo čvrsto, da odigramo dobru odbranu. Osećamo se jako dobro nakon ove pobede. Treba da nastavimo da se trudimo da igramo ovako i da dajemo sve od sebe. Danas je bilo sjajno i samo treba tako da nastavimo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading