SJAJNA VEST IZ UEFA STIGLA NA "MARAKANU" Zvezda već može da slavi, a pobeda protiv Ludogoreca menja mnogo toga!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak igraju svoj drugi meč u grupnoj fazi Lige Evrope. Nakon pobede na otvaranju protiv Brage, crveno-bele u Razgradu očekuje gostovanje dobro poznatom rivalu - Ludogorecu.

Eventualni trijumf šampiona Srbije doneo bi ogromne beneficije klubu sa "Marakane" i omogućio mu da zaradi, ali i dodatno napreduje kako na klupskom, tako i na nacionalnom planu.

"Zvezdaši" će navijati protiv Rendžersa, Milana, Klub Briža...

SJAJNA VEST IZ UEFA STIGLA NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Za Zvezdu je svaki meč, svaka pobeda, pa i svaki bod jako bitan. Ukoliko trijumfuju protiv Ludogoreca, crveno-beli će osvojiti još dva boda za klupski koeficijent što znači da će im to biti prvi bod u grupnoj fazi.

Zašto prvi, a sa dve pobede su osvojili već četiri?

Odgovor je i više nego jednostavan. U Ligi Evrope i Ligi konferencija bodovi se brane, tačnije, klubovi prvo moraju da odbrane tri boda za ulazak u grupnu fazu, pa im se tek svaki sledeći računa za koeficijent. Upravo zbog toga Zvezdi nedostaje još jedan bod kako bi odbranila ono što je već osvojila, a onda bi joj svaki naredni "pumpao" bodovni saldo.

Trenutno se crveno-beli nalaze na 42. mestu UEFA rang liste, a u narednim mečevima navijaće protiv ekipa poput Rendžersa, Jang Bojsa, Olimpijakosa, Milana, Klub Briža, Dinama iz Zagreba

Povlašćeni do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona?

SJAJNA VEST IZ UEFA STIGLA NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Zvezda već sada gleda i ka narednoj sezoni. Ukoliko odbrani titulu šampiona u Srbiji, put ka eliti je sve lakši. Ipak, kako bi se domogli statusa nosica i u plej-ofu Lige šampiona, bitno im je da pomenute ekipe (osim Milana i Klub Briža) ne ostvaruju ozbiljnije rezultate kako bi omogućili Zvezdi da ih prestigne.

Po trenutnom stanju stvari u ligama širom Evrope crveno-beli bi eventualnom titulom bili drugi ispod crte u plej-ofu. Iznad njih su Olimpijakos, Dinamo Zagreb, Slavija iz Praga...

Ukoliko bi Zvezda napravila ozbiljniji rezultat ove jeseni i plasirala se u nokaut fazu Lige Evrope, a Dinamo i Olimpijakos to ne učine, izgledne su šanse da bi šampion Srbije bio povlašćen u sva tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona (prvo ne igraju).

Olimpijakos je pobedio Antverpen, ali ih sada čekaju teški dueli sa Fenerbahčeom i Ajntrahtom, dok je Dinamo u prvom kolu poražen od Vest Hema.

Takođe, Zvezdina šansa jeste i da Olimpijakos i Dinamo ispuste titule. Oba tima su trenutno lideri svojih šampionata, ali postoje izgledne šanse da na kraju neko drugi podigne pehar.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading