ITALIJAN U ELEMENTU Falko pričao o Beogradu na vodi, ali i o još dve stvari koje su ga oduševile u našem glavnom gradu

Filipo Falko je od februara član Crvene zvezde. Za to vreme, igrač koji je iz Lećea, došao kao veliko pojačanje, nije uspeo da pronađe pravu formu. U tome su ga omele povrede i koronavirus. Uprkos tome, kako je rekao u intervjuu za Zvezda TV, oduševljen je životom u Beogradu.

– Beograd je zaista prelep. Živim u delu „Beograd na vodi“ i tu sve što mi treba. Ljudi su ovde jako srdačni i topli, kao na jugu Italije odakle sam rodom. Ono što mi najviše nedostaje je more, jer sam bukvalno na obali i rođen. Probuditi se ujutru i gledati u more je neprocenjivo, odmah ti se popravi raspoloženje. Zato sam i uzeo stan blizu reke.

Fudbal je počeo da igra sa četiri godine.

– Potrebno je veliko zalaganje, naučiti da se prođu i teški trenuci, a ja sam ih imao baš dosta. Možda ponekad i pomisliš da ostaviš sve i da nećeš uspeti u tome o čemu se uvek sanjao, ali mislim da je mene velika strast i ljubav gurala napred – pominje Italijan.

Angažman u Crvenoj zvezdi mu je prvi van otadžbine...

– Ovo je lepo i korisno iskustvo. I dalje je teško, pokušavam da se prilagodim na najbolji mogući način. Svakako ću na kraju karijere, kakva god da bude, živeti u Italiji. Nisam mnogo znao o Srbiji, ostao sam zatečen lepotom mesta i predelima – zaključuje Falko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading