HITNO SAOPŠTENJE SA "MARAKANE" Zvezda se oglasila i objasnila situaciju oko Filipa Falka!
Alo/Masanori Jošida

 

Fudbalski klub Leće tužio je Crvenu zvezdu oko neisplaćenih rata za iskusnog vezistu Filipa Falka. Italijani potražuju dve rate od po 500.00 evra (ukupno 1.000.000), a FIFA tribunal je presudio u njihovu korist.

Klub iz Ljutice Bogdana se oglasio hitnim saopštenjem u kom operativni direktor Marko Petković objašnjava čitavu situaciju. Prenosimo saopštenje u celosti bez korekcija redakcije.

- Prethodnih godinu ipo dana je jako težak period globalno za fudbal. Procenjeni gubici klubova samo u 2020. godini od strane FIFA iznose 14 milijardi dolara. Minus u fudbalskom sistemu je doveo do pada tražnje za igračima kao i opšte krize likvidnosti medju klubovima koji medjusobno kasne sa izmirenjem obaveza. Na današnji dan Crvena zvezda ima potraživanja od nepunih tri miliona evra od čega je preko milion dospelo na naplatu. Za veći deo istih smo utužili druge klubove pred FIFA i CAS. Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili. Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo Klub u ovom momentu posebno od slučajevima kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera - piše u saopštenju sa "Marakane".

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading