SADA JE SVE JASNO! Čović otkrio ko ima veći budžet Zvezda ili Partizan, posebno ga je iznervirao potez jednog čoveka!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Čović je gostovao u jutarnjem programu televizije Prva, gde je pričao o Crvenoj zvezdi i svom novom mandatu u klubu na mestu predsednika, kao i o budžetu kluba za novu sezonu.

Takođe, on je najavio da će vakcinisani navijači imati i popust za kupovinu sezonskih karata.

U subotu je o budžetu Partizana govorio Ostoja Mijailović, a sada je na tu temu pričao i Čović.

- Naš bruto budžet je 5 miliona i 100 hiljda evra, (Partizanov budžet iznosi oko 6 miliona evra), a to nije samo za naknade igrača, već i za menadžersku proviziju, plaćanje stanova i kola igračima. Tu spadaju i ugovori o radu i ugovor o naknadi i svi su određeni određenim poreskim ugovorima.

SADA JE SVE JASNO! Čović otkrio ko ima veći budžet Zvezda ili Partizan, posebno ga je iznervirao potez jednog čoveka!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Tačno je da dugujemo 30 miliona dinara za PDV i to je zbog korona udara. Sve te priče oko dugovanja su netačne jer je njima pridotat dug bivše Zvezde koja su rešena UPPR-om - istakao je Čović i dodao:

- Čeka nas još jedna teška sezona. Prošle godine smo planirali 250.000 evra budžet za putovanja, a potrošili smo 750.000 evra. Planirali smo od karata preko milion evra, na kraju smo imali 50.000 evra. Kad se sve sabere deficit od prošle sezone je oko 3 miliona evra. Uzeli smo sve što može da se uzme, tri trofeja. Ukupno, od kada je ovo rukovodstvo Zvezde tu, uzeli smo 17 trofeja, ne računajući mlađe selekcije - objasnio je Čović i dodao:

- Vakcinisani će imati značajne popuste za kupovinu sezonskih karata, ali i za dnevne karte. Što se tiče utakmica, od 17 utakmica Evriolige 7 igramo u Areni, a 7 u Pioniru, dok su 3 utakmice otvorene i videćemo šta će biti jer se preklapaju sa planiranim koncertima Ane Bekute, Bore Čorbe i Zorice Brunclik.

- Nadam se da ćemo naći da uskladimo vreme da pomerimo termine kod Evrolige i da nađemo zajednički jezik. Jer verujem da su i oni zvezdaški orjentisani - objasnio je predsednik Zvezde.

SADA JE SVE JASNO! Čović otkrio ko ima veći budžet Zvezda ili Partizan, posebno ga je iznervirao potez jednog čoveka!

KK Crvena zvezda

 

Čović je otkrio i kada će doneti odluku o ponovnom kandidovanju:

- Mislim da će to biti sredina septembra. Klub funkcioniše, tamo rade ljudi koji se trude. Iza nas je najgora sezona koju sam mogao da doživim. Nikada nismo imali goru sezonu. Korona je uradila svoje. Potom su nam se dogodile neke najveće radosti i najveća razočarenja, u smislu trenera kojeg smo tada imenovali, Saše Obradovića. Došlo je do deficita u budžetu. Planirano je na primer 250.000 evra za putovanja. Igramo Evroligu, to je najjače takmičenje u Evropi u bilo kom sportu. Mi smo potrošli 750.000. Planirali smo milion i 750 hiljada karte, a prihodovali smo nepunih 50.000. Kada se sve sabere to izađe oko tri miliona. Uspeli smo to da umanjimo na dva i po miliona - naveo je predsednik KK Crvena zvezda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading