TRENER ZVEZDE JASAN Tražimo još jednog igrača i to što pre (VIDEO)
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezda vredno se pripremaju za početak nove takmičarske sezone.

Iza njih je prva nedelja priprema i organizovanih aktivnosti, odnosno timskih treninga.

Pripreme se obavljaju u hali “Aleksandar Nikolić”, crveno-beli treniraju dva puta dnevno, od prošlog vikenda jači za Nikolu Ivanovića i Ostina Holinsa.

O prvoj nedelji priprema, onome što se planira u nastavku, pripremnim utakmicama i svemu što sledi u nastavku govorili su trener Dejan Radonjić i kapiten Branko Lazić.

- Trudimo se da svaki dan iskoristimo na najbolji mogući način. Imamo skraćen period za pripreme i svakako da želimo kroz treninge da dođemo do zadovoljavajućeg nivoa fizičke spreme na početku, a onda i svega ostalog što je potrebno za ovaj period. Mi želimo plan koji imamo da sprovedemo u delo na najbolji mogući način. Očekujemo u narednim danima da budemo kompletni, imamo sitnih problema sa povredama, a to je karakteristično za ovaj period. Kad dođe vreme za bavljenje takmičarskim stvarima, onda ćemo pričati o tome. Volters dolazi 1.septembra, posle toga ga očekujemo na treningu. Nekoliko dana van treninga će biti Dobrić i Lazarević. Što se centra tiče, očekujemo da pronađemo igrača koji će pomoći timu. Nadam se da će to biti što pre, jer je period za pripreme kratak, a veoma bitan, s obzirom na to koliko je dugačka sezona, koliko se utakmica igra i koliko je zgusnut raspored - poručio je Radonjić.

Naredne nedelje Zvezda kreće sa pripremnim mečevima. FMP je rival 31. avgusta.

- Koristićemo te početne utakmice da vidimo u kakvom smo trenutno stanju kad su različiti aspekti igre u pitanju i da napravimo analizu u kom smeru treba da se ide, šta bi trebalo da se radi nakon toga.

Branko Lazić 11. put prolazi pripremni period u crveno-beloj opremi.

- Ne razlikuju se pripreme od prethodnih. Ovo je najteži deo sezone i moramo da ga preguramo nekako. Koliko god bio težak, najbitniji je, jer ukoliko napravimo dobru pripremu i dobru bazu, možemo da očekujemo i dobre igre. Mnogo momaka sa kojima sam već igrao su se vratili. Oseća se stara hemija... Pokušavamo nove da ubacimo u to. Sve ide u pozitivnom smeru i potrudićemo se da nastavimo.

Od prvih sedam utakmica Evrolige Zvezda gostuje na pet.

- Sigurno da će biti teško, ali mi još nismo kompletni. Još pokušavamo da se uigramo i pripremimo, očekujemo sledeće nedelje da budemo na okupu. Kreću i pripremne utakmice, siguran sam da ćemo se kroz te mečeve spremiti za početak sezone. Očekujem da ćemo dobro otvoriti takmičarsku godinu, bez obzira na to kakav je raspored.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading