STIŽU MILIONI NA "MARAKANU" Crvena zvezda je ozbiljno zaradila pobedom protiv Kairata, a evo koliko tek može da prihoduje!
Foto: ALO/Marko Metlaš

U igri je ozbiljan novac...

Crveno-beli su eliminisali kazahstanski Kairat. Nakon poraza u Almatiju od 1:2, izabranici Dejana Stankovića su u Beogradu savladali goste rezultatom 5:0 i plasirali se u narednu kvalifikacionu rundu za najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

To je šampionu Srbije obezbedilo mnoge beneficije. Pre svega, Crvena zvezda je obezbedila grupnu fazu, makar Lige konferencija, a ukoliko savlada Šerif osiguraće Ligu Evrope. Dakle, jesen u Evropi je overena.

STIŽU MILIONI NA

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Pored toga skupljeni su bodovi za nacionalni koeficijent, ali ne i klupski. UEFA j promenila pravila pa se sada više ne dobijaju bodovi za svaku pobedu ili prolaz u narednu rundu, već će se to sve sabrati tek kada kvalifikacije budu okončane.

Dakle, ukoliko ispadne od Šerifa, a onda i iz plej-ofa Lige Evrope, crveno-belima sledi 2,5 bodova za klupski koeficijent kao učesniku grupne faze Lige konferencija. Plasman u grupu Ligi Evrope doneo bi cela tri, a Lige šampiona čak četiri boda.

STIŽU MILIONI NA

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Što se tiče novca, tu se stvar takođe promenila u odnosu na prethodne sezone. Šampion Srbije pobedom nad Kairatom obezbedio je sebi 4.151.500 evra, dok bi eliminacijom Šerifa crveno-beli zaradili još sjajnih 7.524.000 evra i tako ukupno sakupili 11.666.000!

Dakle, pobeda protiv Šefira vredi više od 7.500.000 evropskih novčanica! Biće to i više nego sjajan motiv Dejanu Stankoviću i fudbalerima.

O grupnoj fazi Lige šampiona je još uvek rano pričati, a to može da napuni kasu na "Marakani" jer bi prihod tada premašio 15.000.000 evra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading