DEKI OPOMINJE PRED DALEK PUT! Stanković poručuje: Inteligentno protiv Kairata!
FK Crvena zvezda

 

Crveno-beli krenuli na dalek put u Almati.


Crvena zvezda je ovog utorka otputovala za Kazahstan gde će u se u sredu od 16 časova sastati sa Kairatom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković izneo je očekivanja pred duel u Almatiju.  

- Kairat ima prednost jer su u stopostotnom takmičarskom ritmu što se videlo protiv Makabija iz Haife, za koga mislim da je kvalitetnija, organizovanija i talentovanija ekipa. Međutim, Kazahstanci su to uspevali da nadomeste na trkačkom planu sa jednom lakoćom i fizičkom dominacijom. Bili su direktni bez mnogo okolišanja, dobri iza lopte, tvrdi, hteli su da dobiju što više duela i u tome uspevali, jer imaju sedam izvanrednih skakača. Radili smo na dosta detalja za ovu utakmicu i što se tiče igre i nekih sitnica koje bi mogle da donesu prevagu na sutrašnjem meču – rekao je Stanković.

Alo!/Masanori Jošida

 

 
Trener Crvene zvezde se osvrnuo i na vremensku razliku koja čeka njegove igrače u Almatiju.
 
- Došlo nam je najdalje moguće mesto, ali mi smo profesionalci i njima će takođe biti tako u povratku. Držaćemo se naše satnice i programa, kao da igramo u četiri sata popodne po našem vremenu. Tako ćemo organizovati ustajanje, sastanke i odlazak na stadion. Kada se približavaju ovakve utakmice, treba biti hrabar, inteligentan i organizovan. Ništa nije dobijeno niti izgubljeno. Kada nađeš ravnotežu između ta dva, onda si pobednik. Imam grupu sjajnih momaka i klub je učinio sve u toku prelaznog roka da budemo što jači. Spremni smo fizički i koncentrisani, i ovo je jedna lepa prilika da se i ove godine upišu zlatnim slovima u istoriju – kazao je Stanković.


 
Stanković je istakao da su svi u konkurenciji za sastav i da trenutno nema dilemu.
 
- Hvala Bogu svi su zdravi izašli sa priprema i sada sam na slatkim mukama koga da stavim u tim. Najbitnije mi je da ekipa diše kao jedan. Svi razumemo datu situaciju. Nemam dvojbe oko startnih 11. Svako iz grupe može da doprinese uspehu kluba. 

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Novak Đoković je na aerodromu poželeo sreću Crvenoj zvezdi na utakmici u Kazahstanu.
 
- Videti pred utakmicu jednog velikog hodajućeg pobednika kao što je Novak Đoković daje nam veliku motivaciju i zadovoljstvo. Pre svega što sam video prijatelja i poželeli smo sreću i mi njemu na Olimpijskim igrama i on nama u evropskim utakmicama. Lepo je kada se spoje takve dve energije – podvukao je Stanković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading