SVESNI SMO ODGOVORNOSTI KOJU IMAMO! Zvezdan Terzić se oglasio nakon sastanka sa Partizanom: Vreme je da prihvatimo krivicu za loše odnose!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Crvena zvezda i Partizan održali su u ponedeljak sastanak pred Zajednicu Superlige i doneli zajedničke predloge.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić oglasio se ovog utorka i objasnio koja je bila svrha sastanka i kako je do njega došlo.

- Svesni smo odgovornosti koju imamo kao dva najveća kluba u Srbiji i moramo preuzeti više odgovornosti za strateške teme koje ima srpski fudbal i koji se tiču i Zvezde i Partizana ali i svih drugih klubova Super lige. Uspostavili smo komunikaciju sa rukovodstvom Partizana i dogovorili da se viđamo jednom mesečno jer imamo iste probleme koji nas opterećuju a moramo ih rešavati ako želimo bolji i zdraviji fudbal. Juče smo imali kvalitetan sastanak koji je rezultirao saopštenjem koje smo objavili za javnost. Bilo je mnogo sukoba među nama u proteklom periodu i trebalo bi svi da prihvatimo sopstvenu krivicu za takve odnose. U tom nekom nerazumevanju i nesuglasicama između Zvezde i Partizana profitirali su ljudi koji su zauzeli značajne funkcije u dužem prethodnom periodu i odlučivali i o našim sudbinama. Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan budu isključeni iz procesa odlučivanja o strateškim stvarima srpskog fudbala, da se odluke donose bez javne rasprave i da se ne čuje glas klubova - rekao je generalni direktor Zvezde.

VladimirMarković/Alo!

 

Terzić je istakao da je jako bitno da se Statut FSS vrati na period iz 2016. godine, kao i da administracija ne treši novac bez kontole klubova.

- Želimo od septembra izbore u FSS na svim nivoima, želimo da se Statut FSS vrati na period od 2016, da se razdvoje Super liga i Prva liga, da se svi klubovi Super lige vrate u IO zajednice Super lige, da se okupljamo jednom mesečno, da se uspostave kriterijumi za raspodelu novca od TV prava u skladu sa evropskom praksom, da FSS ne reketira klubove kroz naplatu 3% od transfera sto je nedopustivo, da administracija FSS ne troši naš novac bez naše kontrole i još mnogo drugih stvari. Nadamo se da je jučerašnji sastanak početak nekih novih odnosa za napredak i razvoj srpskog fudbala - zaključio je Terzić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading