VATRENA ATMOSFERA, RAT I BIVŠI ŠTOPER CRVENO-BELIH! Crvenu zvezdu čeka pakao u Izraelu!
Tanjug/Ap

 

Naravno, ukoliko Makabi opravda ulogu favorita u prvom kolu.

Fudbaleri Crvene zvezde žrebom za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona saznali su da će im prvi protivnik biti pobednik dvomeča između šampiona Izraela i Kazahstana, ekipa Makabija iz Haife, odnosno Kairata.

Teško da su crveno-beli mogli da dobiju težeg protivnika, naročito kada se uzme u obzir da je zapravo Makabi ovde bio nepovlašeni tim, čak i u prvoj rundi. 

Ukoliko zaista oprava ulogu favorita protiv Kazahstanaca, Makabi će izaći na megdan Zvezdi 20. ili 21. jula na svom stadionu. 

Paklena atmosfera

Jesu fudbaleri Crvene zvezde navikli na vatrenu atmosferu koju prave "delije" gotovo na svakom meču, ali će nešto slično doživeti i u Izrealu. Malo je reći da su se navijači Makabija uželeli ovakvih utakmica.

Vatrena atmosfera sa poslednjeg kola i proslave titule ekipe iz Haife oslikavaju kakve euforija vlada u zelenom taboru. Jedino što za sada nije poznato jeste da li će i u kom procentu navijači moći da popune tribine. 

"Zvezdaš" u štoperskoj liniji

VATRENA ATMOSFERA, RAT I BIVŠI ŠTOPER CRVENO-BELIH! Crvenu zvezdu čeka pakao u Izraelu!

Tanjug/Ap

 

Poznato lice videće "zvezdaši", ali i uprava kluba iz Ljutice Bogdana kada ovog leta (i ako) ode u Izrael. Dres Makabija od prošle godine nosi bivši igrač šampiona Srbije Bogdan Planić.

Bivši član OFK Beograda stigao je na "Marakanu" sa "Karaburme" 2014. godine, ali se nije proslavio noseći crveno-beli dres. Kasnije je sreću potražio u Vojvodini odakle je prešao u Steauu.

Pominjao se njegov povratak u Zvezdu prošle godine, ali je na kraju izabrao Izrael.

Rat i prva titula posle 10 godina

VATRENA ATMOSFERA, RAT I BIVŠI ŠTOPER CRVENO-BELIH! Crvenu zvezdu čeka pakao u Izraelu!

Tanjug/Ap

 

Opšte je poznata kakva je trenutno situacija u Izraelu. Istina, jeste se situacija dosta smirila u odnosima sa Palestinom, ali su određeni delovi zemlje u ratnom stanju pa je sigurno da bi iz ovog ugla valjalo izbeći odlazak u Haifu.

Makabi kao ekipa prema specijalizovanom sajtu "Transfermarket" vredi nešto manje od 15.000.000 evra, dok je prva Zvezda ekipe naturalizovani Australijanac Nikita Rukavitsja (33) koji je ujedno bio i najbolji strelac ekipe prethodne sezone kao i Tjaron Šeri (33) nekada velika nada holandskog fudbala i bivši član Kvins Park Rendžersa.

Ekipa je titulom ove godine prekinula post dug čitavu deceniju, a za to je najzaslužniji trener Barak Bakar koji je bio pred odlaskom iz Izraela jer su se za njega interesovali mnogi inostrani klubovi. Međutim, verovatno da će se sa tim poslom čekati ishod kvalifikacija.

Već pobeđivali Kairat

Fudbaleri Makabija prošle godine igrali su kvalifikacije za Ligu Evrope i malo je reći da se nisu proslavili pa bi Crvenoj zvezdi meč sa Totenhemom mogao da posluži kao primer.

Sa gotovo identičnim sastavom kao danas, Izraelci su doživeli debakl na gostovanju u Londonu gde su poraženi sa čak 7:2, iako je tada Žoze Murinjo odlučio da na teren izvede kombinovani sastav.

Pre duela sa Totenhemom, Makabi je na putu do grupne faze savladao Željezničar sa 3:1, a onda i ovogodišnjeg rivala Kairat (2:1), da bi na okršaj sa Englezima otišao pobedm nad Rostovom (2:1).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading