ŠAMAR ŠAMPIONU U LAKTAŠIMA! Crvena zvezda "kasno upalila" protiv Igokee! Crveno-belima "visi" finale ABA lige, odluka pada u majstorici!
Igokea/Nikola Vuruna

Laktaši su neosvojiva tvrđava za Crvenu zvezdu ove sezone. Sjajna Igokea pokazala je da pobeda na povratku Dejana Radonjića krajem prošle godine nije bila slučajnost, učinili su to ponovo onda kada je najbitnije - u borbi za finale ABA lige.

Odlična igra tokom svih 40 minuta i podatak da su Igosi nisu dozvolili šampionu da povede ni u jednom momentu meča dovoljno govore o kakvom se uspehu radi. Crveno-beli jednostavno nisu ličili na sebe, nije to bila ona ekipa koja je uspela da izbori prvo mesto u regularnom delu sezone. 

Domaćin je "pucao" iz svih oružja i sve je prolazilo. Serija Stefana Pota kao da je slomila goste i kao da je već u drugoj deonici bilo jasno da će Igokee uspeti da zakaže majstoricu. Pobegao je tim Dragana Bajića brzo na "plus 17" preko pomenutog Pota, ali su mu se pridružili i Edin Atić kao i Entoni Klemons. Zvezda jednostavno nije pronalazila rešenje za rafalnu paljbu Igosa.

ŠAMAR ŠAMPIONU U LAKTAŠIMA! Crvena zvezda

Igokea/Nikola Vuruna

 

Pokušavali su Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić da razmrdaju goste, ali je izostala podrška ostalih, pre svega Džordana Lojda koji je bio potpuno odsečen iz igre. Volden je napravio više faulova nego što je postigao poena, Hol je mašio iz otvorenih pozicija, gotovo da ništa nije polazilo za rukom ekipi Dejana Radonjića pa im sada "visi" Evroliga i finale. Poslednju šansu moraju da iskoriste, a majstorica je zakazana za 11. maj.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Klemonsa sa 18, odnosno Atić sa 17 poena. Sa druge strane u Zvezdi najviše poena skupio je Davidovac koji je meč završio sa 17, dok je Dobrić dodao 12.

IGOKEA - CRVENA ZVEZDA 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 14:20)

Hala: Sportska hala Laktaši, Sudije: Sreten Radović, Tomislav Hordov, Igor Dragojević

IGOKEA: Vulić -, Klemons 18, Atić 17, Jovanović 2, Grej 11, Jošilo 9, Talić 4, Ilić 6, Pot 14, Karmajkl -, Fundić -, Kondić.

CRVENA ZVEZDA: Hol 2, Volden 2, Lojd 11, Uskoković -, Davidovac 12, Lazić 2, Rit 2, Radanov -, Dobrić 17, Simonović 11, Kuzmić 2, Noko

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading