Branko Bošković
ALO!/Vladimir Marković
Branko Bošković

ALO!/Vladimir Marković

Branko Bošković, Foto: ALO!/Vladimir Marković

Visoka sportska i zdravstvena škola Beograd, treći put u nizu organizuje konferenciju "Sport, rekreacija, zdravlje", koja ove godine traje dva dana i na kojoj su učešće uzele brojne ličnosti iz sveta sporta.

Između ostalih, na jučerašnjem prvom danu ovog skupa gost predavač je bio i Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, a sve prisutne je pozdravio direktor ove visokoškolske ustanove Branko Bošković.

- Znanja i zdravlja nikad dosta! Rukovodimo se spoznajom da je neizvesnost determinanta našeg sveta i sva je prilika da će još dugo to i biti. Najstabilniji put koji vodi ostvarivanju ličnih ciljeva, a kroz zbir tih ciljeva i ostvarivanju ciljeva celokupnog društva, jeste multidimenzionalno i kvalitetno obrazovanje, podržano naučnim i stručnim projektima i skupovima - kaže profesor Bošković i nastavlja:

- Kao što je naglašavao Nelson Džekson, američki lekar i poslovni čovek, s kraja 19. i iz prve polovine 20. veka: „Ne možemo da obavljamo današnji posao sa jučerašnjim metodama, a da pritom računate da ćete na istom poslu ostati sutra.” Kroz procese interaktivnog obrazovanja i razmene znanja i informacija osnažujemo intelektualni izazov i omogućujemo razvoj neophodnih znanje i praktičnih veština za rešavanje najkompleksnijih izazova vremena koje sledi.