‚Džudisti Crvene zvezde na prijemu u Skupštini Beograda
Beoinfo
‚Džudisti Crvene zvezde na prijemu u Skupštini Beograda

Beoinfo

‚Džudisti Crvene zvezde na prijemu u Skupštini Beograda, Foto: Beoinfo

Predsednik skupštine Beograda Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i v.d. sekretara za sport i omladinu Dragana Belojević primili su danas delegaciju džudo kluba Crvena zvezda posle osvojene bronzane medalje u Ligi šampiona.

Džudisti su dobili čestitke gradskih zvaničnika i u Stari dvor doneli pehar koji je, kako se Nikodijević našalio, sličan onom koji su fudbaleri Crvene zvezde osvojili 1991. godine u Bariju.

"Hvala džudistima Zvezde na izuzetnim rezultatu, treće mesto u Evropi je za ponos Beograda. Ovo je najbolji dokaz da se sistemski rad isplati, sport uvek vrati rezultatima za naporan rad. Verujem da je ovo usputna stanica na putu ka tituli prvaka Evrope", rekao je Nikodijević.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Beograd je opredeljen da pomaze čitav sport kod nas i one sportove koji nisu komercijalni, istakao je Nikodijević.

"Sport mora da bude dostupan svima bez obzira na materijalni status. Zbog uspeha džudista veliki broj dece je počeo da se bavi tim sportom i zato moramo da obezbedimo najbolje uslove za trening", kazao je on.

Predsednik džudo kluba Crvena zvezda Stojan Vujko zahvalio se na prijemu u Skupštini i podršci Grada.

"Naš uspeh u Ligi šampiona je nacionalni uspeh. Zato je naša prva adresa, kao kluba iz Beograda, Skupština. Ovo je rezultat velikog timskog rada", poručio je on i najavio da će u Tokiju 2020. godine jedna olimpijska medalja biti dzudiste Zvezde.

Džudisti Crvene zvezde osvojili su istorijsku bronzanu medalju na turniru Lige šampiona u Bukureštu pobedom u odlučujućem duelu protiv ekipe CSM 3:2.

Crveno-beli su do bronze došli u sastavu Miša Morohojev, Strahinja Bunčić, Uali Kurhev, Filip Živojinović, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Dmitri Gerasimenko, Ivajlo Ivanov i kapiten Bojan Došen.