Sport
Bokserski savez Srbije
Sport

Bokserski savez Srbije

Sport, Foto: Bokserski savez Srbije

Srebrne medalje sijaju oko vrata mladih dama Sare Ćirković, Željane Amidžić i Dragane Jovanović, dok su bronze "iskovali" bokseri Vukašin Tepić i Darko Đukanović.

Boje Srbije u Sofiji branilo je šest devojaka i 10 juniora, predvođeni selektorom Draganom Vasiljevićem Durungom.

Na putu do srebra u kategoriji do 52 kg Sara Ćirković pobedila je reprezentativke Litvanije, Ukrajine, Moldavije, zaustavljena je na poslednjoj stepenici do najsjajnijeg odličja, od Ruskinje Vere Jurčenko.

U kategoriji do 54 kg Dragana Jovanović nanizala je pobede protiv Rumunke i Moldavke , dok je u borbi za zlato izgubila od Ruskinje Arine Vostrikove.

U borbi za zlato Željana Amidžić (kategorija do 75 kg) poražena je od Poljakinje Olivije Červinske.

Srbiju je na EP u Sofiji predstavljao i sudija Aleksandar Vučićević.

"“Svi ljubitelji boksa mogu da budu ponosni na ceo tim Srbije, kako zbog osvojenih medalja, tako i zbog pristupa mečevima, taktikom, fizičkom spremnošću i žarom sa kojim su se borili za uspeh svoje zemlje. Dali su primer svima kojim putem treba ići i kada su teška vremena i beznađe izazvano višom silom. Za kratko vreme uz veliki rad dobili smo pet osvajača medalja na prvenstvu Evrope, što je nakon jaza i niza godina u kojima je boks bio na marginama, veliki uspeh i znak da smo na sjajnom putu i vetar u leđa da nastavimo u još jačem ritmu", istakao je selektor Vasiljević.

Odmah po dolasku u Srbiju iz Sofije mlade boksere primio je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BS S) Nenad Borovčanin.

"Ponoviću ono što govorim već nekoliko godina, što je naša misija, zbog čega smo ovde i radimo punim srcem za procvat srpskog boksa. To su pune sale za trening, stvaranje novih šampiona i na prvom mestu dobrih, poštenih, iskrenih, dostojanstvenih ljudi, koji će biti primer i uzor u našem društvu. Videli smo na delu našu mladost koja je puna entuzijazma, energije i koja zna šta hoće u životu, zna put kojim želi da korača. Ono što posebno raduje je da su još jednom pokazali šta znači boriti se, ali i igrati po fer plej notama. Ponosni smo na sve naše takmičare, želimo im da nastave da rastu u svakom obliku, da nastave da budu marljivi, da uče, jer poenta života i jeste konstantno nadograđivanje koje vam donosi bolje sutra", istakao je Borovčanin.

Bokserski savez Srbije nagradio je svih pet osvajača medalja sa po 60.000 dinara, kao i mesečnim stipendijama u iznosu od po 20.000 dinara.