Ivender Holifild
AP/Omar Vega
Ivender Holifild

AP/Omar Vega

Ivender Holifild, Foto: AP/Omar Vega

 Holifild bi po pisanju engleskih medija trebalo da izađe na megdan Britancu Glenu Mekoriju u aprilu sledeće godine u "O2 Areni".

Ipak, neće bit reč o boks meču, veću o obračunu golim pesnicama koje je u poslednje vreme sve popularnije.

Pre nekoliko meseci pričalo se da bi Holifild i Tajson mogli ponovo kao nekad da ukrste rukavice, ali taj plan nije realizovan.

Holifild je bio prvak sveta u teškoj kategoriji, kao i u kruzer kategoriji. Poslednji put se našao u ringu 2011. godine kada je tehničkim nokautom u  11 rundi porazio Danca Brajana Nilsena.

Njegov  potencijalni protivnik Glen Mekori svojevremeno je bio šampion sveta u kruzer kategoriji, a poslednji meč je odradio davne 1993. godine.

Bez obzira na to Mekori tvrdi da je spreman za borbu.

- Razgovarao sam sa Holifildom i rekao je da prihvata borbu. Plaši me se 30 godina, sada je konačno prihvatio da se bori. Ohrabrio se - izjavio je Mekrori za engleske medije.

Mekrori je postao svetski prvak u kruzeru, u momentu kada je tadašnji šampion Ivander Holifild odlučio da pređe u tešku kategoriju.

- Bio sam šampion kad je Holifild otišao u teškaše, uzeo sam njegovu privremenu krunu i rekoh mu pre neki dan kad smo pričali: "Zašto si otiša? Da li si me se uplašio?" Ova borba se "krčka" 30 godina. Bio sam naslednik njegovog kruzer trona, hteo sam borbu sa njim, ali je on otišao u teškaše - poručio je Mekori.

Pročitajte još: