Fjuri - Vajlder
AP/Isaac Brekken
Fjuri - Vajlder

AP/Isaac Brekken

Fjuri - Vajlder, Foto: AP/Isaac Brekken

Britanski bokser Tajson Fjuri osvojio je titulu svetskog šampiona u WBC verziji, pošto je tehničkim nokautom u sedmoj rundi savladao dosadašnjeg šampiona Dionteja Vajldera.

Pre nešto više od godinu dana dvojica boksera imala su meč koji je završen nerešenim rezultatom. Videlo se da je upravo zbog tog meča, u kojem smatra da je zaslužio pobedu, Fjuri bio izuzetno motivisan. Od samog starta "Gipsy King" (Kralj Cigana) je pritisnuo Vajldera, koji ni u jednoj rundi gotovo da nije bio ravnopravan rival.

Fjuri je dominirao, par puta oborio na zemlju protivnika i u sedmoj rundi, usled prilično neravnopravne borbe, sudije su prekinule meč a Britanac je tehničkim nokautom došao do pobede.

- Vajlder je veliki borac i ratnik. Biće on ponovo šampion, ali moram da kažem - Kralj se vratio na tron - rekao je Fjuri po završetku meča.

Tajson Fjuri je od Vajldera uzeo WBC pojas, dok je vlasnik WBA, IBF, WBO pojasa Entoni Džošua i moguće je da bismo uskoro mogli, koliko već sledeće godine, da gledamo okršaj za ultimativnog svetskog šampiona. Vajlderu je ovo prvi poraz u profesionalnoj karijeri.