Deontej Vajlder
AP
Deontej Vajlder

AP

Deontej Vajlder, Foto: AP

U noći između subote i nedelje, u njujorškom "Barclazs Centru" održaće se dugo iškečivana borba između Deonteja Vajldera i Dominika Brizeilea.

PROČITAJTE JOŠ:

UČINIO VILTA PONOSNIM! Kobijev najbolji saigrač spavao sa više od 2.000 žena! Lečio se od droge, a zavistan je od seksa! (VIDEO)

PRERANA SMRT AMERIČKE SUPERZVEZDE! Za kratko vreme ostavila neizbrisiv trag, preminula profesionalna rvačica! (FOTO + VIDEO)

BRUTALAN NOKAUT O KOM BRUJI SVET Otvorio ga sjajnim lou kikom, a onda UGASIO aperkatom! (VIDEO)

Ova borba je dovela do tolike netrepeljivosti između dvojice borca da je Vajlder mrtav-hladan najavio kako će u borbi oduzeti život protivnik pošto ima pravo na to:

"Život mu je na kocki, zaista to mislim. Još uvek pokušavam dodati mrtvo telo u rezime. Ovo je jedini sport u kom smeš ubiti čoveka i još da dobiješ novac za to. Pa ako je legalno, što ne bih iskoristio to pravo?" Rekao je Vajdler za novinare.

Predsednik WBC-a Mauricio Sulaiman, čiju teškašku titulu upravo brani Vajlder, zgrozio se ovim izjavama i najavio saslušanje! 

"Njegove reči su protiv duha našeg sporta. Poznajem dugo Vajldera i on nije takav tip da daje te skandalozne izjave. Njegove metafore su protiv WBC-ovog etičkog kodeksa i sa njima ćemo se baviti na saslušanju!" - rekao je prvi čovek WBC-a. 

Ova priča je dublja od ovih reči, pošto je sve počelo u februaru 2017. godine na događaju gde su oba borca učestvovala. Brizeila je tada navijao za Vajlderovog protivnika, a iste te večeri je pretio njegovom bratu ispred hotela.

"Brat mi je ispričao a drugi su mi potvrdili da mu je rekao:'Ubiću te. Da mi porodica nije ovde ubio bih tebe i celu tvoju porodicu!' A ja takve pretnje ne shvatam olako." - rekao je Vajlder ovog Vikenda, a na njegove optužbe je odgovorio i Brizeila obećanjem da će Vajlder platiti za svaku laž koju je izmislio.

Nakon ovih incidenata Vajlder nije prestao slati pretnje protivniku:

"Ako će umreti, umreće. Boks nije džentlmenski već gladijatorski sport" rekao je u intervjuu za "USA Today" a potom je uspeo i da njegovog sina uvuče u celu priču!

"Želim da njegov sin bude u dvorani, da može pogledati u oči čoveka koji će njegovog taticu pretvoriti u invalida!" 

Sa druge strane Brizeila dosta mirnije ulazi u ovaj meč:

"Rekao je razne ludosti, ne smatram  da on to stavrno misli. Mora mnogo da priča pošto nije siguran u sebe. Znam da ne može imati leš u rezimeu. Neka priča šta želi, kao mala čivava je koja samo laje!".

Vajlder je pobedio u prvih 40 profesionalnih borbi pre nego što je okršaj sa Tajsonom Fjurijem u decembru okončan bez pobednika, a Vajlder je zadržao titulu WBC šampiona. Dok sa druge strane Dominik ima 20 borbi i od toga jedan poraz od Antonia Džošue u okršaju za IBF-ovu titulu!