Fjodor Jemeljanenko (levo)
Profimedia
Fjodor Jemeljanenko (levo)

Profimedia

Fjodor Jemeljanenko (levo), Foto: Profimedia

Rus je nastupio u okviru "Belator 208" turnira, u kome je odmerio snage sa Amerikancem Šaelom Sonenom. Pobedio ga je - i slavio uz srpsku trobojku.

Sudar titana trajao je samo jednu rundu. Održan je u okviru Belator nadmetenja, koja predstavljaju druga po snazi i popularnosti u Sjedinjenim Američkim Državama kada je reč o borbama mešovitim borilačkim veštinama (MMA) - najpopularniji je Ultimejt fajt šampionat (UFC), a Belator je tik iza njega, sa serijom kvalifikacionih turnira i, potom, završnim, za titulu - kada borbe dobijaju na dodatnoj opasnosti po takmičare, jer tada smeju da se koriste i udarci laktovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Jemeljanenko je nekoliko puta slao rivala na tlo, ali mu je dopuštao da se pridigne, ne želeći "da se davi" s njim, već da proba da ga u stojećem stavu, bokserskim udarcem - nokautira. Ipak, kada je na red došao poslednji, peti minut borbe, Rus je sačekao da Sonen ustane posle jednog klinča, a onda ga razornim udarcem poslao na pod, gde ga je i "dovršio".

Četrnaest sekundi pre kraja, sudija je morao da prekine borbu jer Amerikanac nije mogao da uzvrati na uzastopne udarce levom rukom slavnog Rusa.

Dok su Amerikancu posle nokauta proveravali zdravstveno stanje, Jemeljanenko je smireno slavio ulazak u Belator finale, u kome će se za titulu u teškoj kategoriji boriti sa još jednim takmičarem iz SAD, Rajanom Baderom.

Članovi Fjodorovog tima su, posle pobede, izneli u njujorški oktagon dve zastave - rusku i srpsku. A Jemeljanenka su najpre ogrnuli ruskom, ali okrenutom naopačke, da je delovalo kao da je u pitanju trobojka Srbije.

Fjodor Jemalijenko

screenshoot/Youtube

Fjodor Jemalijenko, Foto: screenshoot/Youtube

Tokom proglašenja, Fjodor Jemeljanenko je na sebi imao rusku zastavu, a iza su članovi njegove ekipe držali srpsku.

Svi članovi Fjodorovog tima su podigli zastavu Srbije u oktagonu dok je čuveni Rus hvalio pobeđenog rivala, ali i najavio veliku borbu sa Baderom koja će biti održana 26. januara 2019. godine.

Komentari (1)

Васке

15.10.2018 19:39

Фјодоре, жив био 100 година и увек са поносом носио руску и српску заставу!