Boks, Aleksandar Vučić, Umar Nazarovič Kremlev
BSS
Boks, Aleksandar Vučić, Umar Nazarovič Kremlev

BSS

Boks, Aleksandar Vučić, Umar Nazarovič Kremlev, Foto: BSS

Umar Nazarovič Kremlev novi je predsednik AIBA, Svetske bokserske organizacije. Rođen je 1982. godine u gradu Serpukhov.

- Zahvaljujem se mom timu i svim Nacionalnim federacijama koje su glasale za mene. Posebno se zahvaljujem Bokserskom savezu Srbije na podršci u kampanji za predsednika AIBA i učešću u izradi strategije za razvoj svetskog boksa. Sledeće Svetsko prvenstvo u novom i najmodernijem formatu biće u Srbiji i već tamo ćemo pokazati svetu kako boks moze da bude najveći sportski spektakl. Već sada imamo zainteresovane svetske kompanije da budu sponzori, dok će tv prava već izvesno biti distribuirana u većini zemalja sveta. Boks je sport boraca. Naša borba biće protiv nesposobnosti, protiv korupcije i protiv doping. Ojačaćemo upravljačke strukture AIBA i obezbediti našu proveru rada i obnoviti saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom – deo je izlaganja Kremleva.

Inače novi predsednik AIBA često dolazi u Srbiju. Jača saradnja krenula je od januara 2019. godine kada je predsednik Rusije Putin bio u zvaničnoj poseti Srbiji. Usledio je prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je veliki ljubitelj boksa i tada je dogovoreno puno dobrih stvari za jačanje srpskog boksa. Kremlev je posle toga više puta posetio našu zemlju. Krajem februara kada je Beograd dobio organizaciju Svetskog prvenstva u boksu za 2021., na Andrićevom vencu predsednik Vučić organizovao je prijem za čelne ljude AIBA, gde se pričalo o Nacionalnom trening centru za boksere i o organizaciji Svetskog prvenstva u našem glavnom gradu.
Umar Kremlev je najavio novu posetu Beogradu krajem decembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Radoje Djeric

14.12.2020 02:13

Svaka cast. Sada ce tek i predsednik srpskog saveza Nenad da se jos digne u svetskom boksu. Kremlev je nezaustavljv orao od Putina, odan a sjajan menadzer. Dici ce svetski boks. Nenad je vratio boks u Srbiju, svaka mu cast na tome. Sada je vreme da ocisti i jos neke lose ljude oko boksa. Par njih su zamalo unistili BK Loznicu, oni moraju biti sto prte smenjeni, pogotovo sto neki nemaju veze sa Loznicom. Unistise nasu decu iz Loznice, cak su doveli i Hrvate i bosance u klub, ko zna sta muljaju.