Tajson
AP Photo/Czarek Sokolowski
Tajson, Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski

* Tajson je 1986. sa svojih 20 godina postao najmlađi prvak sveta u teškoj kategoriji ikada

* 1991. godine je otpužen za silovanje 18-godišnje devojke zbog čeka je tri godine proveo u zatvoru

* Tokom karijere, Majk je zaradio čak 350 miliona evra

Majk Tajson, jedan od najboljih, ali i najkontroverznijih boksera svih vremena, još jednom je dobro potresao svet ovog sporta.

Ne možeš doći ZAPUŠTEN na pripreme! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 07.08.2019. 18:21 Slavni MMA borac, Mirko Filipović, na svom Fejsbuk profilu dao je svoj pogled na uzroke poraza Darka Stošića i odgvorio onima koji kritikuju uslove rada njegovog kampa.

"Gvozdeni Majk" je u razgovoru za ESPN priznao da je varao na doping kontroli.

"U početku sam koristio ženin urin, sve dok mi jednom nije rekla da će rezultati pokazati da sam trudan. Tada sam odlučio da je bolje da upotrebim urin od dece", rekao je Tajson.

Slavni bokser je priznao i na koji način je varao kontrolore. Pa, zapravo vrlo jednostavno - koristio je lažni penis. Na taj način je uspeo da prevari medicinsko osoblje koje je u trenucima kontrole bilo uz njega.

Tajson je otkrio da je za svoj proračunati manevar koristio trenutak kada bi svi okretali glavu jer nisu nikada direktno gledali u njegov penis.

"Većini muškaraca je neugodno kada im pokažeš penis, zbog toga su automatski okretali glavu svaki put kada sam bio na kontroli".

Majk Tajson je planetarno popularan postao 1986. godine kada je kao mladić od 20 godina postao najmlađi prvak sveta u teškoj kategoriji ikada.

Tokom karijere za njega su vezani brojni skandali. Bio je višegodišnji ovisnik o kokainu, a 1991. godine je otpužen za silovanje 18-godišnje devojke zbog čeka je tri godine proveo u zatvoru.

Iako je tokom karijere zaradio čak 350 miliona evra, našao se u žešćim dugovima posle karijere. Razbacivanje novcem, između ostalog je kupovao tigrove za kućne ljubimce, je dovelo do toga da ostane dužan čak 100 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, poslednjih godina se opametio i počeo pametno da ulaže pa je rešio sve finansijske probleme.

BONUS VIDEO:

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića