Srpski bokseri na pripremama
S.Župljanin
Srpski bokseri na pripremama

S.Župljanin

Srpski bokseri na pripremama, Foto: S.Župljanin

"Realizacijom ovog projketa, prvog ovakve vrste za naše boksere i trenere, dobili smo adekvatne uslove za vrhunsko bavljenje ovom plemenitom veštinom. Cilj je da Srbija ponovo postane jaka sredina u kojoj će mladi u punoj meri i sa savremenom metodologijom rada i priprema iznedriti nove šampione, a nama je cilj da već u 2019. imamo evropsku medalju", izjavio je Piperski.

Prema njegovim rečima, doček u Rusiji je bratski i svi se osećaju kao kod kuće.

boks

Alo! V. Zogović

boks, Foto: Alo! V. Zogović

"Pružili su nam vrhunske uslove za trening, sportsko-medicinsko i motoričko testiranje, a za nas trenere poseban značaj ima predavanje, odnosno seminar prvo trenera Bokerske federacije Rusije Eduarda Kravcova iz oblasti boksa i o novom pristupu treninzima, načinu psihološke pripreme boksera i rada sa bokserima. Puno toga smo naučili i verujem da će sve ovo doprineti rezultatskom progresu u budućnosti i realizaciji ciljeva koje smo postavili, a oni su uvek veliki i ne skromni, jer mi smo sportska nacija koja priznaje samo pobedu", rekao je Piperski.

Bokseri Srbije naredne nedelje učestvovaće na međunarodnom turniru A kategorije “Memorijal V. Liventsev” u Minsku, gde će odmeriti snage sa takmičarima iz oko 20 zemalja , najvećim delom iz nekadašnjeg SSSR-a.