Konor Mekgregor
AP/John Locher
Konor Mekgregor

AP/John Locher

Konor Mekgregor, Foto: AP/John Locher

Irski superstar je prvi borac koji je u isto vreme bio UFC šampion u dve težinske kategorije (pero laka i laka), ali put do toga nije posut ružama.

Konor je rođen 1988. godine u predgrađu Dablina. Njegov otac Toni je više od 20 godine radio kao taksista, a u jednom intervjuu Toni je rekao da je njegov sin rođen sa skupljenim pesnicama već spreman za borbu.

Konor Mekgregor

AP/John Locher

Konor Mekgregor, Foto: AP/John Locher

Kao klinac bavio se fudbalom, a zatim je u 12. godini prešao na boks, a onda je MMA postala njegova glavna preokupacija.

188

Na početku njegove karijere živeo je od 188 evra socijalne pomoći, a danas je taj broj "urezan" na njegovoj skupocenoj jahti kako bi večno pamtio kako je nekada teško bilo.

Velika podrška mu je od samog početka bila njegova sadašnja supruga Di Devlin sa kojom je od 2008. godine.

Mekgregor je bio dvostruki šampion u popularnoj britanskoj organizaciji "Kejdž vorirors", a tako je uspeo da "kupi kartu" za najprestižniju promociju UFC.

U UFC je debitovao 6. aprila 2013. godine u Stokoholmu kada je tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio Markusa Brimejdža, tako osvojivši nagradu za nokaut večeri.

Vrlo brzo Irac je postao mega zvezda, nokauti su se nizali, a publika je odmah "ukačila" njegov kontroverzni karakter.

ISPUNIO OBEĆANJE

Sve je postalo jasno, Konor je postao najveća zvezda kompanije, njegova popularnost je izašla iz okvira MMA i postala mejnstrim.

On je 12. decembra 2015. godine u prvoj rundi nokautirao šampiona pero lake kategorije Hozea Alda koji je pre toga 10 godina bio bez poraza.

Naime, Konor je Brazilcu obećao nokaut u prvoj razmeni udaraca, što je uspeo i da ostvari.

Usledili su mečevi sa Nejtom Dijazom, u prvom Mekgregor je izgubio gušenjem u drugoj rundi što je izazvalo veliki šok među ljubiteljima MMA sporta. Niko nije verovao "kalifornijski gangster" može da savlada opasnog Irca koji mu celo vreme govorio da će doživeti bolan poraz,

Ipak, u revanšu Konor je izašao kao pobednik podeljenom sudijskom odluku, a onda je odlučio da postane dvostruki šampion, tako da je 12. novembra 2016. godine porazio Edija Alvareza i postao "kralj" dve kategorije.

IZLET U BOKS

Usledio je njegov izlat u bokserske vode, gde je izašao na megdan Flojdu Mejvejderu najbogatijem bokseru na svetu koji je u tom momentu imao skor od 49. pobeda.

Irac je 26. avgusta 2017. godine obukao bokserske rukavice a naspram sebe u ringu je imao neporaženog šampiona koji je do savršenstva doveo svoju defanzivnu tehniku.

Kao što je bilo i za očekivati, on nije uspeo da pobedi Flojda, ali je njegov bankovni račun značajno je povećan, baš kao i njegova popularnost.

DVA SVETA

Sledeća epizoda je u njegovom životu je rivalstvo sa Habibom Nurmagomedovim. Kad se sudare dva raziličita sveta, svašta možete da očekujete.

Temperamentni Konor i hladni Habib, dva potpuno drugačija čoveka. Od samog starta je bilo jasno da će se desiti potpuni haos.

Konor je bio iziritaran što je Dagestanac sa svojom ekipom maltretirao njegovog timskog kolegu, doleteo iz Irske za Bruklin, a onda je usledio famozni napad kolicima na autobus u kojem se nalazio Nurmagomedov.

Sve je bilo spremno za duel, usledila je pres konferncija na kojoj je Konor vređao Habiba, nudio mu alkohol, govorio nepristojne stvari o njegovoj porodici kao i o njegovom menadžeru.

Na UFC 229 u Las Vegasu usledio je konačni obračun ova dva borca. Habib je bez većih problema odneo pobedu gušenjem u četvrtoj rundi, ali koliko mu je "lajavi" Irac ušao u glavu dokaz je da se posle meča zaleteo na članove Mekgregorovog tima, dok je Habibov timsiki kolega Zubaira Tuhugov uletio u oktagon i udario Konora.

POVRATAK

Usledila je duža pauza, da bi se Mekgregor trijumfalno vratio u januaru prošle godine kada je ekspresno nokautirao legendu ovog sporta Donalda "Kauboja" Ceronija.

Sada ga 24. januara očekuje borba sa Dastinom Porijerom kojeg je već jednom pobedio, ali pre sedam godina, od tada je Dastin mnogo napredovao, iako je Konor po kladionicama favorit na meču.

LUKSUZ

Mekgrogor se trenutno nalazi u Dubajiju gde se sprema za meč protiv Dastina Porijera koji će se desiti u Abu Dabiju.

On je odseo na luksuznom imanju koje se zove Palm džumer, a dan na njemu ga košta 5.000 evra.

Pored spektakularnih borbi, Irac je  poznat i po luksuznom načinu života. Tako je sada svojim fanovima na Instagramu pokazao mnogo skupocenih stvari.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

On je potrošio čak 2,2 miliona funti na dva sata. Prvi sat košta oko 730 hiljada funti, a na njemu se nalazi preko 550 malih dijamanata.

Drugi sat je značajno skuplji. Njega je platio 1,5 milion funti, a on ima jednu tajnu.

Pritiskom na dugme na donjem delu sata se prikazuje scena se*sa u kojoj su muškarac i žena.

 Između ostalog pohvalio se i "Rols-rojs" automobilom i novim odelom.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Lilit

15.01.2021 10:39

Pa kavi su naši sportisti, političari, urlatorke i urlatori bili po dolasku u BG? Pocepane cipele, jedne gaće, nos brisali rukavom, mljackali kada jedu, kada vide drvo u parku odmah ga zagrle i mokre (navika)....A i sada kada se urokaju od rakije, dižu stolove, urliču kao mutanti,...